Κλείσιμο

Σχεδίαζαν χτυπήματα και με χρήση drones στο EURO 2016 οι τρομοκράτες!

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Salah Abdeslam -εγκεφάλου των επιθέσεων του Παρισιού- αποκαλύπτει πληροφορίες που σχετίζονται με επιθέσεις που φέρεται να προετοίμαζε το Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια του EURO 2016 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στόχος ήταν να χτυπηθούν Βρετανοί οπαδοί στις 11 Ιουνίου στον αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και τη Ρωσία που γίνεται στη Μασάλια. Είναι δεδομένο ότι στις εξέδρες του γηπέδου θα βρεθούν πάνω από 10.000 Άγγλοι για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι οποίοι ήταν και ο βασικός στόχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ISIS σχεδιάζει μια σειρά από επιθέσεις στο EURO που εκτός από βομβιστές αυτοκτονίας θα περιλάμβαναν και… νέες μεθόδους, όπως για παράδειγμα τη χρήση drones εφοδιασμένα με χημικά.

"Αυτά που μπορεί να συμβούν έξω από τις ζώνες ασφαλείας είναι που με τρομάζουν περισσότερο. Σε μπαρ που οι άνθρωποι θα πίνουν την μπίρα τους χαλαροί και ανυποψίαστοι. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές", είπε επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας.

Στο λάπτοπ του Abdeslam βρέθηκαν φωτογραφίες και χάρτες από το ιστορικό λιμάνι της Μασαλίας εκεί όπου οπαδοί της Αγγλίας σε γιγαντοθόνες που θα στηθούν θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Euro 2016, καθώς και οι παραπάνω πληροφορίες για τους τρόπους που ο ISIS σχεδίαζε να δράσει.

"Το βάρος έχει δοθεί στα γήπεδα", λέει Γάλλος αξιωματούχος για το ίδιο θέμα.
Πηγή: skai.gr