Play offs: Νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ, μαντάρα τα έκανε ο Κουκουλάκης

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ΑΕΚ στο τέλος επικράτησε δίκαια. Η διαιτησία, ωστόσο, του Κουκουλάκη και κυρίως η κόκκινη κάρτα στον Βιγιαφάνες που άφησε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, ελέγχονται.

Το ματς στο ΟΑΚΑ ήταν πάντως χορταστικό. Η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό και επανήλθε γερά στο κόλπο της πρωτιάς των play offs και του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5' με κεφαλιά του Γιόχανσον έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 27' γκολ του Μπεργκ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Κουκουλάκη που υπέδειξε φάουλ του Σουηδού φορ στον Κολοβέτσιο.

Η «Ένωση» έδωσε γήπεδο στους «πράσινους» και στο 36' ο Λουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς νικήθηκε από τον Ανέστη σε τετ α τετ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Φινλανδός άσος των φιλοξενούμενων, το πέτυχε ο Μπαρμπόσα στο 40' γράφοντας με εξαιρετικό σουτ το 2-0 στη δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς. Στο 44' μάλιστα, λίγο έλειψε η ΑΕΚ να κάνει και το 3-0, όμως η εξ επαφής κεφαλιά του Γιόχανσον βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κολοβέτσιος αστόχησε.

Το πρώτο ημίχρονο ωστόσο έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για το «τριφύλλι» καθώς ο Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Κουκουλάκη για φάουλ στον Μάνταλο εκτός φάσης. Τουλάχιστον αυτό σφύριξε ο Κουκουλάκης.

Ο Παναθηναϊκός παρότι με παίκτη λιγότερο δεν το έβαλε κάτω και στο 54' μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Λέτο ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Νάνο. Ο Αργεντινός άσος των «πράσινων» σκόραρε εκ νέου στο 58', όμως αυτή τη φορά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ΑΕΚ για ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε να χάνει τον έλεγχο μολονότι είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως στο 66' έστειλε προειδοποιητική βολή στην εστία του Παναθηναϊκού με τον Τζιμπούρ να δοκιμάζει τον Στιλ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα με αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής κέρδισε τον Αγγλο γκολκίπερ και η «Ένωση» έκανε το 3-1.

Έκτοτε οι «πράσινοι» δεν είχαν άλλα κουράγια για να κυνηγήσουν την ανατροπή ενώ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και στο 4-1 με τον Μπακάκη στο 80'.

Πλέον η επόμενη αγωνιστική κρίνεται καθοριστική δεδομένου ότι η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ σε μία αναμέτρηση που εν πολλοίς θα κρίνει την πρωτιά των play offs.

Οι συνθέσεις των ομάδων ??

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης (59’ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79’ Πέκχαρτ) ??Στον πάγκο: Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας, Μπουονανότε ??

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (41’ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88’ Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46’ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ ??Στον πάγκο: Κοτσόλης, Πέτριτς, Π. Bλαχοδήμος, Eβαντζελίστα ??

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) ?
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

Η βαθμολογία?
?ΠΑΟΚ 10 (7-2) ?
ΑΕΚ 8 (5-6) ?
Παναθηναϊκός 7 (6-5) ?
Πανιώνιος 1 (1-4) ??

Η επόμενη αγωνιστική
??ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ?
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Πηγή: soccerplus.gr