Κλείσιμο

Το σκεπτικό για την ΕΠΣ Κυκλάδων εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΠΟ

Το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που αποτέλεσε κόλαφο στις «μεθοδεύσεις» του προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη και των οργάνων του, κατά της νόμιμα εκλεγμένης διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων δημοσίευσε το Soccerplus.

Η «αντιπολίτευση» της ΕΠΣ Κυκλάδων (μέλη του ΔΣ και σωματεία), που είναι φίλα προσκείμενη στον Γκιρτζίκη προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της Ένωσης δεν είναι νόμιμη επειδή η εκλογή της έγινε για διάστημα έξι μηνών και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν άμεσα νέες εκλογές.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δικαιώνει την διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, αφού α) απορρίπτει ως αβάσιμο το αίτημα της αντιπολίτευσης και β) θεωρεί ότι νομίμως έγιναν οι εκλογές τον Ιούνιο του 2015 για συμβούλιο με τετραετή θητεία έως το 2019 και δεν θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές, όπως ήθελε ο κ. Γκιρτζίκης.

Όμως το πιο ενδιαφέρον είναι η στάση της ΕΠΟ και του προέδρου της Γ. Γκιρτζίκη, ο οποίος λειτουργώντας περισσότερο ως «υποψήφιος πρόεδρος» παρά ως πρόεδρος της ΕΠΟ, με συγκεκριμένες ενέργειες δικές του και των οργάνων της ομοσπονδίας, πήρε τη θέση των αιτούντων και χωρίς να περιμένει της απόφαση της Δικαιοσύνης, έπαψε να αναγνωρίζει της αποφάσεις της νομίμως εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων, ίσως γιατί η συγκεκριμένη Ένωσης δεν προσμετράτε σε αυτές που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Τα τρία βήματα που έκανε η ΕΠΟ προκειμένου να απονομιμοποιήσει τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων είναι τα είναι τα εξής:

Βήμα πρώτο: Το Νοέμβριο 2015, ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Δ. Σαράκης, που διαδέχθηκε στη συγκεκριμένη θέση τον, κατά δήλωση του Β. Χατζηαποστόλου, «θεόσταλτο νομικό σύμβουλο», Θόδωρο Κουρίδη, γνωμοδότησε έπειτα από ερώτημα του «αντιπολιτευόμενου» μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων, κ. Καφτηράνη, φιλικά προσκείμενου στον κ. Γκιρτζίκη, ότι η θητεία της διοίκησης της ΕΠΣ Κυκλάδων λήγει στις 17.12.2015 και πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.

Βήμα δεύτερο: Σε δήλωσή του σε ιστοσελίδα με έδρα τις Κυκλάδες, τον περασμένο Φεβρουάριο και ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στο αρμόδιο δικαστικό όργανο ο κ. Γκιρτζίκης «υποδυόμενος» τον δικαστή δήλωσε «Είπα ξεκάθαρα ότι η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων έχει πάψει να αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ από τις 17 Δεκεμβρίου, όπου βάσει καταστατικού θα έπρεπε να είχαν γίνει οι εκλογές, συνεπώς για εμάς δεν υπάρχει καμία διοίκηση.»!!!

Βήμα τρίτο: Στις 7 Μαϊου η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ (Γκιρτζίκης και προεδρείο) έπειτα από ερώτημα των ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Λέσβου και Χίου, αποφάσισε «κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων».

Λίγες ημέρες μετά βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου και η «επιχείρηση» απονομιμοποίησης της ΕΠΣ Κυκλάδων κατέρρευσε αφήνοντας εκτεθειμένους τους «εμπνευστές» της και εγείροντας ερωτήματα για οιονεί «κατάχρηση εξουσίας» για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται Ενώσεις που αρνούνται να ψηφίσουν τους εκφραστές του συστήματος που εδώ και 30 χρόνια εξουσιάζει το ποδόσφαιρο.
Πηγή: soccerplus.gr