«Πράσινο» το ντέρμπι, 3-0 ο ΠΑΟ την ΑΕΚ και έπιασε τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός με τέρματα των Λουντ, Μπεργκ και Κλωναρίδη κέρδισε 3-0 την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την δεύτερη αγωνιστική των play offs και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ με επτά βαθμούς.

Πιο φρέσκος και αυτή τη φορά συγκεντρωμένος, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στα play offs και παράλληλα την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι φέτος, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο.

Το σκορ άνοιξε από κοντά στο 11' ο Λουντ μετά από φάση διαρκείας, ενώ στο 30' ο Μπεργκ με προβολή έπειτα από γύρισμα του Βιγιαφάνες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη η «Ένωση» δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια για να αντιδράσει και ως εκ τούτου οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν σε θρίαμβο την επικράτησή τους, με τον Κλωναρίδη να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 90' εκμεταλλευόμενος λάθος του Κορδέρο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής (80' Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87' Κλωναρίδης), Λέτο (61' Μπουμάλ), Μπεργκ.

ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Ανέστης, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (70' Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (46' Μπουονανότε), Αραβίδης (87' Πέκχαρντ), Τζεμπούρ.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-2
(27’ Αθανασιάδης, 77’ Μακ)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0
(11' Λουντ, 30' Μπεργκ, 90 Κλωναρίδης)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Η βαθμολογία μετά από τρεις αγωνιστικές:

ΠΑΟΚ 7
Παναθηναϊκός 7
ΑΕΚ 5
Πανιώνιος 1

Η 4η αγωνιστική (26/05)
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Πηγή: soccerplus.gr