Κλείσιμο

ΑΕΚ: Σε πρώτο πλάνο ο Φινκ για τον πάγκο, συμφωνία με Μπακασέτα!

Η μη κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Σεβίλλη υποχρεώνει την ΑΕΚ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προπονητή. Εφόσον οι Ανδαλουσιάνοι έπαιρναν το τρόπαιο και η «Ένωση» δεν τερμάτιζε πρώτη στα playoffs, τότε θα έπαιζε απευθείας στους ομίλους του Europa League και θα άρχιζε τις επίσημες υποχρεώσεις της από το πρωτάθλημα, στα τέλη Αυγούστου. Πλέον όμως οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν σε περίπου δύο μήνες παιχνίδι, στις 26 ή 27 Ιουλίου αν πρόκειται για τον τρίτο προκριματικό του Champions και στις 28 Ιουλίου αν πρόκειται για τον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Ο Τόρστεν Φινκ είναι, σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή. Άμεσα, πιθανώς ακόμη και αύριο, άνθρωποι της ΠΑΕ θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για να συζητήσουν μαζί του. Ο 48χρονος τεχνικός δεσμεύεται μεν με συμβόλαιο από την Αούστρια Βιέννης, με την οποία ήταν φέτος τρίτος στην Αυστρία, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται να λυθεί η συνεργασία τους.

Πάντα στα υπόψη της ΑΕΚ είναι οι Μαρτίν Αρουαμπαρένα και Φιλίπ Μοντανιέ, ενώ προτάθηκε και ο Κλοντ Πιέλ που αποχωρεί από τη Νις.

Τελειώνει με Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της ΑΕΚ. Η συμφωνία με τον 23χρονο επιθετικό είναι δεδομένη και απλώς μένει να φανεί αν εκείνος θα ενταχθεί στο δυναμικό της «Ένωσης» άμεσα ή τον Ιανουάριο, με επικρατέστερο σενάριο το πρώτο.

Η διοίκηση της ΑΕΚ αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των playoffs να κάνει πρόταση στον Πανιώνιο για τον ποδοσφαιριστή, που θέλει να βγει με κάποιον τρόπο κερδισμένη οικονομικά η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το πιθανότερο είναι οι «κυανέρυθροι» να αποδεχτούν την προσφορά της «Ένωσης» και να παραχωρήσουν τον Μπακασέτα από το καλοκαίρι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα τον χάσουν τον Ιανουάριο χωρίς αντίτιμο.
Πηγή: skai.gr