Champions League: Στον τελικό η Ατλέτικο, απέκλεισε τη Μπάγερν

Αυτή η Ατλέτικο το αξίζει: μετά από ένα επικό παιχνίδι στο «Allianz Arena», η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ηττήθηκε μεν με 2-1, όμως σε συνδυασμό με το 1-0 του «Βιθέντε Καλντερόν» πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Μιλάνου και ελπίζει να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Της το χρωστάει, μπορεί να πει κανείς, η ιστορία: το 1974 είχε φτάσει στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών κι ενώ κρατούσε στα... πόδια της το τρόπαιο (κέρδιζε 0-1 την Μπάγερν), έφαγε ένα γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης (121΄) και το όνειρο της ανάβασης στην κορυφή της Ευρώπης έκανε, στον επαναληπτικό (4-0 οι «Βαυαροί») φτερά.

Το ίδιο συνέβη και πρόπερσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης: 1-0 υπέρ της για 94+ λεπτά, ισοφάριση με το γκολ του Ράμος ένα δεύτερο πριν σφυρίξει τρεις φορές ο διαιτητής, παράταση, κατάρρευση και... 0/2.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Πέπε Γουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46’ Καράσκο), Κόκε (90’+3’ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82’ Παρτέι), Τόρες
Πηγή: skai.gr