Παραπομπή Περέιρα σε δίκη για τις σεξιστικές χειρονομίες στη Λεωφόρο

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμπεται ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, για την συμπεριφορά του στον αγώνα ΠΑΟ – Ολυμπιακού, που διεξήχθη 22.2.2015, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών της 18.4.2016, επί της ποινικής δίωξης που του άσκησε ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Γ. Λαϊνης, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του Παναθηναϊκού, κ. Ι. Αλαφούζου.

Στο βούλευμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευ. Μαρινάκης, ειδοποίησε την ημέρα του αγώνα ότι θα τον παρακολουθήσει από τον πάγκο της ομάδας του και όχι από το «μπουθ 8» που είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ότι θα παραχωρηθεί στην αποστολή των φιλοξενούμενων. Επίσης αναφέρεται ότι η παρουσία του κ. Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του τέταρτου διαιτητή Βοσκάκη ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος για να την επιτρέψει.

Όσον αφορά τον Περέιρα κατηγορείται ότι είχε σκοπό να προκαλέσει τους οπαδούς του ΠΑΟ που βρίσκονταν στη ΘΥΡΑ 13 κάνοντας σεξιστικές χειρονομίες και προκαλώντας τους να πάνε προς το μέρος τους για να δείξει τον ανδρισμό του, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή τους.

Επίσης στο βούλευμα αναφέρεται  ότι η παρουσία του Μαρινάκη στον πάγκο και η συμπεριφορά του Περέιρα αποτέλεσαν πιθανόν τις αιτίες των επεισοδίων που δημιουργήθηκαν.
Αντιθέτως, δεν παραπέμπεται σε δίκη για «παράβαση καθήκοντος» ο επικεφαλής των μέτρων τάξης στον συγκεκριμένο αγώνα, Γ. Αρκουμάνης.

Πηγή: skai.gr