Να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ ζητούν οι ΠΑΕ της Super League

Συνάντηση εκπροσώπων των "μεγάλων" (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) και των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου με τον Χρήστο Πανόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/04) στη ΒΙΑΜΑΡ, με θέμα τις προτάσεις των "11" για αλλαγές στη διαιτησία.

Το παρών έδωσαν οι Γιάννης Αλαφούζος (Παναθηναϊκός), Αλέξης Δέδες (ΑΕΚ), Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης) και Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος).

Στο θέμα της διαιτησίας υπήρξε κοινή συνισταμένη να περιοριστεί ο έλεγχος της Ομοσπονδίας σε αυτή, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να τονίζει ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να πάψει να ασχολείται με τη διαιτησία, όσον αφορά τη Super League.

Η πλευρά του Ολυμπιακού δεν παρουσιάστηκε αντίθετη με την πρόταση του "τριφυλλιού", σημειώνοντας ότι το πρόσωπο που θα ασχολείται με τους διαιτητές της Super League θα πρέπει να έχει επιλεγεί από τις ομάδες της κατηγορίας.

Επιπλέον, η πλευρά των Πειραιωτών έθετε διαρκώς το θέμα ότι για να υπάρξουν αλλαγές θα πρέπει να συμφωνεί η ΕΠΟ, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με την UEFA σχετικά με τη διαιτησία.

Ετσι, άπαντες συμφώνησαν για τη δημιουργία επιτροπής από εκπροσώπους των "μεγάλων", στην οποία θα είναι επίσης οι κ.κ. Μποροβήλος και Πανόπουλος, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την ΕΠΟ για να παρουσιαστούν οι προτάσεις του συνεταιρισμού για αλλαγές στο κομμάτι της διαιτησίας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα τεθεί αίτημα για αλλαγή στη λειτουργία της διαιτησίας όσον αφορά τη Super League και μένει να δούμε αν το μέτωπο των ομάδων της Λίγκας θα είναι αρραγές και πως θα αντιδράσει η ΕΠΟ, η οποία θέλει να έχει τον έλεγχο της διαιτησίας για πρωταθλήματα που δεν διοργανώνονται υπό την αιγίδα της.
Πηγή: soccerplus.gr