Κλείσιμο

Η FIBA πιέζει την ΕΟΚ να αποκλείσει την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα!

Η FIBA πιέζει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρης και με αφορμή την απόφαση της ΑΕΚ να μετάσχει του χρόνου στο Eurocup ζητά εμμέσως την αποβολή της «Ενωσης» από το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να μην κινδυνεύσει με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις η Εθνική Ελλάδος!

Η επιλογή της ΑΕΚ να αγωνιστεί του χρόνου στο Eurocup, το οποίο θα διοργανώνει η ECA (Euroleague) και όχι στο νεοσύστατο Champions League της FIBA πυροδότησε δυσάρεστες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Η Διεθνής Ομοσπονδία έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΟΚ, την οποία ενημερώνει ότι οποιοδήποτε μέλος της έρθει σε συμφωνία με την ECA, τότε αυτόματα η Εθνική ομάδα αποβάλλεται από όλες τις διοργανώσεις της FIBA! Εξαίρεση βέβαια αποτελούν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός που θα παίξουν στο κλειστό πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας του χρόνου.

«Οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών, με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη. Με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκας, κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA (Euroleague), επιτρέποντας στις λίγκες και στους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe», αναφέρει ρητά η Διεθνής Ομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλικόπουλος, επιβεβαίωσε ότι η FIBA ασκεί πιέσεις στην Ελληνική Ομοσπονδία: «Η ΑΕΚ και οι εκπρόσωποί της γνωρίζουν πολύ καλά, επειδή συμμετείχαν σε συναντήσεις για το Champions League στις οποίες εγώ δεν μετείχα, ποιες είναι οι θέσεις της FIBA για τις ομάδες που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο Eurocup. Η ΕΟΚ δεν έλαβε καμία απόφαση, η Ελληνική Ομοσπονδία δεν εκβίασε κανέναν, αντίθετα η FIBA είναι αυτή που πιέζει την EOK, τη θέτει προ των ευθυνών της. Το ελληνικό μπάσκετ θα κληθεί να λάβει μια απόφαση: Από τη μια η συμμετοχή της Εθνικής μας στις διεθνείς διοργανώσεις κι από την άλλη η συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά πλέον και τον ΕΣΑΚΕ. Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους. Θέλω να επαναλάβω πως η ΑΕΚ συμμετείχε σε συναντήσεις για το Champions League, στις οποίες η FIBA είχε ξεκαθαρίσει τη θέση και τη στάση της. Κανείς δεν δικαιούται σήμερα να λέει πως δεν γνώριζε».

Με τη σειρά τους οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΑΕΚ χαρακτηρίζουν «ωμό εκβιασμό» το κίνδυνο αποβολής της ομάδας από το ελληνικό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν πως η υπόθεση οδεύει προς τα δικαστήρια αφού η «Ενωση» δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, ανακοινώνοντας μάλιστα σήμερα (15/4) και επίσημα τη συμμετοχή της στο Eurocup της ερχόμενης περιόδου!
Πηγή: soccerplus.gr