Κλείσιμο

Ήττα της Εθνικής από την Ισλανδία

Η Εθνική μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 με ισάριθμα γκολ του Φορτούνη, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Ισλανδία, που έδειξε έτοιμη για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με σχεδόν αναπληρωματική ενδεκάδα, η ελληνική ομάδα έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να εμφανιστεί όπως πρέπει στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από δεξιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο του Καπίνο.

Το σκορ άνοιξε στο 19΄ με πέναλτι ο Φορτούνης, που είχε κερδίσει ο Τοροσίδης σε μαρκάρισμα του Χάλφρεντσον. Στο 31΄ ο άσος του Ολυμπιακού διπλασίασε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή τα τέρματα της Εθνικής, ύστερα από γύρισμα του Τοροσίδη και λάθος απόκρουση του Ίνγκασον.

Στο 34' η ομάδα του Φινμπόγκασον μπόρεσε να μειώσει μετά από τραγικό διώξιμο του Οικονόμου πάνω στον Τραούστασον και σουτ του τελευταίου. 

Δοκάρι είχε ο Καρέλης που μετά την πάσα του Φορτούνη και ο Κγιάρτανσον που σημάδεψε το οριζόντιο σημείο της δοκού του Καπίνο στις καθυστερήσεις.

Μετά το 60’ η απόδοση της Εθνικής άρχισε να φθίνει και στο 70΄ ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε φάουλ, ο Ίνγκασον πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπίνο ισοφαρίζοντας το σκορ. 

Στο 81ο λεπτό από κόρνερ, ο Σίγκτορσον που είχε μπει νωρίτερα αλλαγή με κεφαλιά σκόραρε στην πλάτη του Μόρα και με τον Καπίνο να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 3-2. 

Πηγή: skai.gr