"Οι συλληφθέντες της Λευκάδας δεν έχουν απασχολήσει για θέματα αθλητικής βίας"

«Χθες, οδηγήθηκαν στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, ως προσωρινά κρατούμενοι οι έξι συλληφθέντες. Κάτι το οποίο είναι τραγικό», είπε αρχικά.

Για το τι περιλαμβάνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πρόσωπο των έξι: «Η παραδοχή ότι ήταν στη Λευκάδα για να δουν τον αγώνα, ότι ανεβρέθησαν οι πινακίδες από το φωτογραφικό υλικό της γέφυρας και κάποιες φωτογραφίες από το Ρίο που πέρναγαν τα διόδια. Δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση, ούτε μια αναγνώριση για τα συγκεκριμένα άτομα. Είναι ένα προσωρινό μέτρο που διασφαλίζει δύο παραμέτρους. Το να μην διαφύγει κάποιος της δικαιοσύνης και να μην τελέσει νέα αδικήματα. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως θα γίνουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

Δεν περίμενα την προσωρινή κράτηση, με εξέπληξε δυσάρεστα. Είναι βαρύτατο σε σχέση με τα στοιχεία που υπάρχουν. Όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, το να κλείσεις κάποιον στον Κορυδαλλό είναι πάρα πολύ σοβαρό, του στερείς την ελευθερία. Ακόμη και να υπήρχε υλικό που δεν υπάρχει, ποια είναι η αιτιολογία;»

Για το αν έχουν οι έξι συλληφθέντες ποινικό μητρώο: «Η ομάδα των έξι δεν είχε καμία συμμετοχή. Για να φανταστείτε, ο ένας εκ των δύο όταν είδε τα επεισόδια έκανε αναστροφή να φύγει και ο άλλος ήταν μπλοκαρισμένος στη γέφυρα. Δεν υπάρχουν ποινικά μητρώα, δεν έχουν απασχολήσει ποτέ σε θέματα αθλητικής βίας. Υπάρχει αποδεικτικό υλικό για κάποιους άλλους, αλλά σίγουρα όχι γι αυτούς τους έξι. Γνωρίζω ότι έχουν ταυτοποιηθεί σίγουρα άλλα έξι άτομα. Φαντάζομαι πως πρέπει να έχουν εκδοθεί εντάλματα, αλλά αυτό που λέω είναι απλά μια εικασία», υποστήριξε.

Τέλος για την υπόθεση Φιλόπουλου, στην οποία ήταν δικηγόρος της οικογένειας του αποθανόντος, ανέφερε: «Η απόφαση Φιλόπουλου, ο τρόπος που είχε διεξαχθεί και οι ποινές που επιβλήθηκαν, είχαν μια σχετική επιείκεια. Σίγουρα ο ένας από τους τέσσερις που είχαν κατηγορηθεί κρατείτε, για τους άλλους δεν γνωρίζω. Πλέον, όμως, έχουμε περάσει στον αντίποδα. Με μια δικογραφία με αποδεικτικά στοιχεία, επιβάλουμε ένα σκληρό περιοριστικό όρο».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr