Επεισόδια και διακοπή στην Τούμπα – Παραίτηση Παππά και ΕΠΟ ζήτησε ο Σαββίδης

Ο χουλιγκανισμός και ο ανήμπορος να εφαρμόσει τον αθλητικό νόμο Ανδρέας Παππάς τίναξαν στον αέρα τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ο ημιτελικός οδηγήθηκε σε οριστική διακοπή μετά τις εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αστυνομικών δυνάμεων και τη ρίψη δεκάδων φωτοβολίδων, ενώ το γήπεδο έχει υποστεί ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Όλα ξεκίνησαν στο 87ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο και απέβαλλε τον Σλοβάκο επιθετικό, με αποτέλεσμα τη ρίψη φωτοβολίδων και την εισβολή περιορισμένου αριθμού οπαδών. Ο διαιτητής Παππάς διέκοψε για δεύτερη φορά τον αγώνα.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη ολιγόλεπτη διακοπή καθώς ένα ποτήρι με νερό εκτοξεύτηκε από την κερκίδα και πέτυχε στην πλάτη τον προπονητή του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα.

Ο άρχοντας της αναμέτρησης αντί να διακοψει οριστικά τον αγώνα όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος επιχείρησε να διευθύνει τα εναπομείναντα λεπτά. Επανερχόμενος στον αγωνιστικό χώρο όμως επικράτησε πραγματικό χάος λόγω της μαζικής εισβολής των οπαδών του ΠΑΟΚ που συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ανεκδιήγητος διαιτητής Ανδρέας Παππάς -ο ίδιος που δεν ξεκίνησε τον αγώνα της Λεωφόρου Παναθηναικός-Ολυμπιακός- οδηγήθηκε άρον άρον στην απόφαση της οριστικής διακοπής. Το γήπεδο της Τούμπας μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο ενώ οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν και στους δρόμους γύρω από το γήπεδο με άγνωστο αριθμό συλληφθέντων και τραυματιών.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ήταν χειμαρρώδης. Ζήτησε την παραίτηση του διαιτητή και του προέδρου της ΕΠΟ και την επανάληψη του αγώνα με διεθνή διαιτητή. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη τον οποίο επίσης κάλεσε να φύγει από το ποδόσφαιρο και απείλησε ότι η ομάδα του δεν συμμετάσχει στη ρεβάνς του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

"Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα Σαββίδη" ήταν το σχόλιο του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του κυρίου Σαββίδη.
Πηγή: skai.gr