Η ταραχώδης σχέση Γκιρτζίκη – Βούρβαχη και οι κόντρες στο ΔΣ της ΕΠΟ

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΕΠΟ ο Γ. Βούρβαχης, που δημοσιοποίησε τη σκέψη του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ κάνοντας παράλληλα λόγο για μη δημοκρατική λειτουργία της ομοσπονδίας, θα ήθελε να διαδεχθεί τον Γ. Σαρρή στην προεδρία, όντας αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, ωστόσο η επιλογή, που τελικά έγινε, ήταν αυτή του Γ. Γκιρτζίκη.

Στα πρώτα συμβούλια, που έγιναν υπό την προεδρία του Γκιρτζίκη, υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο. Είχε προηγηθεί ο ανασχηματισμός του προεδρείου. Βούρβαχης και Παπακωνσταντίνου υποβιβάστηκαν σε απλά μέλη του ΔΣ και τις θέσεις τους πήραν οι Τοπολίατης και Μαζαράκης, αντίστοιχα.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ στις 31.1.2015 ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε να εγκριθεί η συνέχιση της συνεργασίας με εταιρεία με σκοπό την ανακατασκευή του χλοοτάπητα σε δύο γήπεδα του νομού Πιερίας, όπου θα φιλοξενούνταν το επίσημο τουρνουά μικρών εθνικών ομάδων, που αποτελεί διοργάνωση της UEFA. Ο κ. Γκιρτζίκης φέρεται να παρουσίασε πρόταση ύψους 450.000 ευρώ, στην οποία προβλεπόταν έκπτωση 150.000 ευρώ.

Όμως ο Γιώργος Βούρβαχης αποκάλυψε ότι υπάρχει και δεύτερη πρόταση πιο οικονομική και φέρεται να είπε τα εξής: Ποιος είναι ο Φαρφαρέλης που φέρνει τέτοια πρόταση; Πρέπει να πάψουν να διοικούν οι υπάλληλοι. Υπάρχει και άλλη πρόταση που δεν την εμφανίσατε. Εγώ δεν θέλω να πηγαίνω στα δικαστήρια κατηγορούμενος.

Ο Γκιρτζίκης απάντησε στον Βούρβαχη λέγοντας: Εγώ είμαι πρόεδρος λίγων ημερών και δεν το γνώριζα. Αφού το γνώριζες έπρεπε να μου το έχεις πει.

Στο ΔΣ της 12.3.2015 τα πράγμα αγρίεψαν περισσότερο: Μέλη του ΔΣ, ανάμεσά τους και ο Βούρβαχης φέρονται να αντέδρασαν στην επιθυμία του προέδρου Γκιρτζίκη να εξουσιοδοτηθεί για να επιλέξει «επικοινωνιολόγο» για την ΕΠΟ.

Η διαφοροποίησή τους προκάλεσε την αντίδραση του Γκιρτζίκη ο οποίος στρεφόμενος προς τον Βούρβαχη είπε ότι τώρα θυμηθήκατε τους διαγωνισμούς, υπονοώντας ότι στους προηγούμενους προέδρους παρείχαν εξουσιοδοτήσεις για τέτοια θέματα χωρίς αντιρρήσεις.

Η αποστροφή του Γκιρτζίκη προκάλεσε τον Βούρβαχη ο οποίος φέρεται να είπε προς τον πρόεδρο: μην υψώνεις τη φωνή γιατί μπορεί να πλακωθούμε, μπορεί και να σε πυροβολήσω γιατί είμαι πιο γρήγορος!

Ο Γκιρτζίκης του απάντησε ότι αυτό που ειπώθηκε το παίρνει ως αστείο, αλλά ο συνομιλητής του δεν έδειξε να συμφωνεί ως προς το αστείο των λεγομένων του.

Στη συνέχεια και έπειτα από μεσολαβήσεις οι τόνοι έπεσαν, αλλά έπειτα από την επιθυμία του Βούρβαχη να είναι υποψήφιος, μέσα από την ίδια "παράταξη", ενδέχεται να ξεκινήσει ο «δεύτερος γύρος»…
Πηγή: soccerplus.gr