Κλείσιμο

Κοντονής: Ξέρετε ποιοι κάνουν τα επεισόδια, τελειώστε με την βία

Ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός έστειλε με την παρουσία στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζητώντας την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.

Ο κ. Κοντονής προειδοποίησε τους εκπροσώπους των ομάδων ότι δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό, καθώς η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε περίπτωση που υπάρξουν έκτροπα στο ντέρμπι και θα επιβληθούν βαρύτατες τιμωρίες στους παραβάτες.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού λίγο πριν αποχωρήσει από τη σύσκεψη συνέστησε στην Αστυνομία να είναι σχολαστική στην εκτέλεση των καθηκόντων της, ενώ ζήτησε να υπάρχει παρουσία και ιδιωτικής ασφάλειας στο γήπεδο.

H διαδικασία έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ και για πρώτη φόρα στα χρονικά υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κάτι που δείχνει ότι ο κ. Κοντονής θεωρεί υψηλής επικινδυνότητας την εν λόγω αναμέτρηση λόγω των επεισοδίων στο Περιστέρι (Ατρόμητος-ΑΕΚ) και των διαιτητικών λαθών στο Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) την περασμένη Κυριακή (07/02).

Βέβαια, ο Υφυπουργός έχει παρόμοιες ανησυχίες και για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου τόσο λόγω των επεισοδίων στην έδρα των "κυανόλευκων" όσο και για τις διαμαρτυρίες του "τριφυλλιού" το Σάββατο (06/02) μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη στη Λεωφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus ο Υφ. Αθλητισμού είπε στους εκπροσώπους των ομάδων τα εξής: «Γνωρίζετε αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια με τα μικρά τους ονόματα οπότε μπορείτε να τους βρείτε και να τελειώστε με το θέμα της βίας. Το Σάββατο (13/02) θα βρεθεί πολύς κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και δεν μπορεί να χαλάσουν το παιχνίδι οι 100- 200 που θα θέσουν σε κίνδυνο με τις ενέργειές τους την ζωή των ποδοσφαιριστών και των υπολοίπων που θα βρίσκονται στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι».

Παράλληλα ο κ. Κοντονής αποκάλυψε πως την Τετάρτη (10/02) θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον επικεφαλής της Γ.Α.Δ.Α, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κατά της Αθλητικής Βίας.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ακόμη πως έχει ζητήσει από την αστυνομία περισσότερο αυστηρούς ελέγχους αλλά και πλάνα διαχείρησης μια ενδεχόμενης κρίσης από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Πηγή: soccerplus.gr