Κλείσιμο

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟ για... ανακοίνωση που δεν βγήκε!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την διαρροή, που της αποδόθηκε και δημοσιεύτηκε 29/1 σχετικά με τον ορισμό του διαιτητή, Γιάννη Παπαδόπουλου στον αγώνα με τον Πλατανιά το οποίο αποκαλεί «αετομάτη» και "πουλέν της ΚΕΔ".

Πάντως ο κ. Σιμιτζόγλου κάνει λόγο για "ανακοίνωση", ενώ πρόκειται για ρεπορτάζ. Δηλαδή με ανεπίσημη έκφραση γνώμης που αποδόδεται σε ένα υποκείμενο και όχι για επίσημη τοποθέτηση.

Η διαρροή που αποδόθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟ

"Είναι ο γνωστός... αετομάτης που μετέτρεψε το επιθετικό φάουλ παίκτη του Ολυμπιακού στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, σε φάουλ και αποβολή του Κυριακίδη, αλλάζοντας όλη τη ροή του αγώνα των δύο ομάδων στο Ν.Φάληρο. Είναι ένα από τα... πουλέν της ΚΕΔ που επέλεξε προσωπικά ο Κύρος Βασσάρας να διαιτητεύσει τον αγώνα στα Χανιά".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29/1/2016. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 25 παρ. 1, 4, 7 τελευταίο εδάφιο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 10-6-2015, σε συνδυασμό με τα άρθρα 1, 2, 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο όπως αυτός ψηφίστηκε και ισχύει από 25/6/2015.

Η δίωξη Σιμιτζόγλου αφορά "επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της Κ.Ε.Δ. ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις τιμωρούνται με πρόστιμο και σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής με αφαίρεση βαθμών.
Πηγή: soccerplus.gr