Κλείσιμο

Παναγόπουλος: Ξεκάθαρη παράβαση κανονισμών από τον Σπάθα

Σαφής παράβαση κανονισμών σημειώθηκε στο παιχνίδι του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Γιώργο Παναγόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) σημείωσε ότι ο Σπάθας έπρεπε να διακόψει το ματς μετά τον αναπτήρα που εκτοξεύτηκε στον Κουλιμπαλί.

Ο Παναγόπουλος εξήγησε ότι δεν έχει σημασία αν το αντικείμενο είναι αιχμηρό ή βαρύ και ότι είναι αδιανόητο να κρίνεται μια τιμωρία από το αν τραυματίστηκε ή όχι ένας παίκτης.

Εκτίμησε, δε, ότι είναι πιθανό το video να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο από τα πειθαρχικά όργανα, λέγοντας ότι δεν γίνεται να βασίζονται σε ελλειμματικές εκθέσεις παρατηρητών και φύλλα αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση»

Για το αν εφαρμόστηκε ο κανονισμός από τον Σπάθα: «Χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς; Είναι ξεκάθαρη παρανομία από την πλευρά του διαιτητή. Το θέμα δεν είναι το βάρος του αντικειμένου, ο κανονισμός είναι σαφής. Στη Γερμανία πρόπερσι με ένα ποτήρι που πετάχτηκε, έγινε διακοπή. Δεν εξαρτάται από το αντικείμενο, αν είναι αιχμηρό ή βαρύ.

Εδώ μιλάμε για ένα αντικείμενο που ανατρέπει τη φυσική ροή του αγώνα και δημιουργεί ένα φόβο στους ποδοσφαιριστές. Αν το φάει στο μάτι, μπορεί να χάσει το μάτι του. Δεν παίζει ρόλο όμως αυτό. Αλίμονο αν κρίνουμε απ’ το αν χτύπησε κάποιος».

Για τις παρατηρήσεις παικτών στον Κουλιμπαλί για καθυστέρηση: «Κάποιοι παίκτες που κάνουν παρατηρήσεις σε συναδέλφους για καθυστέρηση μπορεί σε μια άλλη περίπτωση να παίρνουν αντικείμενο που εκτοξεύτηκε εναντίον τους και να το δίνουν στον διαιτητή. Δεν υπάρχει ούτε η αλληλεγγύη μεταξύ των παικτών. Εντάξει, οι οπαδοί μπορεί να είναι φανατισμένοι και οι δικηγόροι να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ορισμένες φορές γελοιοποιούμαστε».

Για τη μη παρέμβαση Κοντονή: «Ο κύριος Κοντονής δεν έχει επικυρώσει τους κανονισμούς, παρά τα σχετικά αιτήματα που του έχω κάνει. Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια δεν παρενέβη πουθενά. Αντίθετα, είχε πει ότι δεν θα παρέμβει στο θέμα της ΕΕΑ και το έκανε, ενώ είχε και τη συνομιλία με τον κύριο Μαρινάκη στο ντέρμπι».

Για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το video για τιμωρία του Ολυμπιακού: «Πιστεύω ότι οι τακτικοί δικαστές έχουν ευρύτερο πνεύμα και μπορούν να λάβουν υπόψη στοιχεία όπως το βίντεο. Όσο τα όργανα συνεχίζουν να πειθαρχούν σε ελλειμματικές εκθέσεις και φύλλα αγώνα, δεν θα εφαρμόζεται σωστά ο κανονισμός. Εγώ δεν θέλω να χάνονται παιχνίδια στα χαρτιά. Όταν όμως ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία, πρέπει να επιβάλλεται».
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr