ΕΕΑ: Βαρύ πρόστιμο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Μεγάλο πρόστιμο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη κρίνοντας ότι ο τελευταίος ασκεί διοίκηση στους ερυθρόλευκους κατά παράβαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση δράσης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Η Επιτροπή δίνει ένα μήνα προθεσμία στον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκαταστήσει τους νόμιμους όρους άσκησης διοίκησης στην ΠΑΕ καλώντας τον ουσιαστικά να παραιτηθεί από τη θέση του.

Την απόφαση σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής:

«Όπως έχω πολλές φορές κατηγορηματικά δηλώσει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε σε άλλες εποχές, σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία των αρμόδιων οργάνων, χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο τους ή να επηρεάζει καθοιονδήποτε τρόπο τις αποφάσεις τους. Αυτό συμβαίνει και με την Ε.Ε.Α., σε όλες τις υποθέσεις που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί.

Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στην ουσία οποιασδήποτε υπόθεσης ούτε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την ορθότητα ή μη οποιασδήποτε απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε θιγόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τον έλεγχο κάθε απόφασης ή την επανεξέτασή της από την ίδια την Επιτροπή.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Πολιτεία είναι η εμπέδωση της νομιμότητας, κυρίως όμως να διαβεβαιώσω ότι δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Αυτή είναι η επιδίωξη και η σταθερή θέση μας».
Πηγή: soccerplus.gr