Super League: Τρίποντο για Ξάνθη, 3-1 τον Παναιτωλικό

Παρότι ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στα «Πηγάδια» με το τέρμα του Μαρκόφσκι από vωρίς, η Ξάνθη κατάφερε να γυρίσει το ματς και επικρατήσε με 3-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Αγρινίου πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μαρκόφσκι να μην πανηγυρίζει λόγω του περάσματός του από την Ξάνθη. Ο Ντιμιτρόφ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 16' δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης από τον Κυριακίδη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 48΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για δεύτερη φορά στο γκολ , ωστόσο αυτό ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ. Στο 71΄ η Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματά της με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαστεριανού, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τον Παναιτωλικό λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη.

Λίγο πριν το τέλος η Ξάνθη «σφράγισε» την νίκη της με το εύστοχο πέναλτι του Ερέα που έκανε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65' Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος (87 Ράνος), Ντιμιτρόφ (58' Νιέτο)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος (84' Βασιλείου), Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ (73' Ρουσκουγιέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας
Πηγή: soccerplus.gr