Πλατινί: Είμαι ο πιο ικανός για να "τρέξω" το ποδόσφαιρο

Για την τιμωρία που του επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογία της FIFA, αλλά και για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μίλησε στην αγγλική "Telegraph" και στην ελβετική "Matin" ο Μισέλ Πλατινί, τονίζοντας ότι "είμαι ο πιο ικανός για να «τρέξω» το ποδόσφαιρο".

"Ακόμα κι αν δεν μπορώ να κάνω μία φυσιολογική καμπάνια (σ.σ. εξαιτίας της τιμωρίας 90 ημερών), αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως κανονικό υποψήφιο. Αισθάνομαι σήμερα ως ιππότης του Μεσαίωνα, μπροστά στο κάστρο. Προσπαθώ να εισβάλλω για να φέρω πίσω το ποδόσφαιρο, αλλά αντ' αυτού δέχομαι καυτό λάδι στο κεφάλι μου", επεσήμανε ο αποπεμφθείς πρόεδρος της UEFA, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε όσα είπε ο Σεπ Μπλάτερ περί «πολέμου» μεταξύ των δύο ανδρών:

"Η FIFA και η UEFA πάντοτε ήταν ανταγωνιστές σε οργανικό επίπεδο. Κατά καιρούς υπήρξαν τριβές, εντάσεις και αντιπαλότητα. Ο επόμενος πρόεδρος της FIFA θα πρέπει να επαναφέρει την ενότητα και την αρμονία. Οι σχέσεις μου με τον Μπλάτερ διαλύθηκαν το 2015, όταν υπαναχώρησε στην υπόσχεση που είχε δώσει το 2011 και κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές".

Παράλληλα, ο Μισέλ Πλατινί παρουσίασε και την δική του πλευρά αναφορικά με την οικονομική συναλλαγή που είχε με την FIFA, η οποία έφερε την τιμωρία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

"Για να είμαστε ξεκάθαροι. Υπήρξε παροχή υπηρεσιών; Ναι. Το προφορικό συμβόλαιο είναι νόμιμο στην Ελβετία; Ναι. Είχα το δικαίωμα να διεκδικήσω τα χρήματά μου ακόμα και εννέα χρόνια μετά; Ναι. Παρείχα τις κατάλληλες αποδείξεις που απαιτούσε η FIFA; Ναι. Τα χρήματα δηλώθηκαν στην εφορία; Ναι. Η FIFA είχε το δικαίωμα, μετά από πέντε χρόνια, να μην με πληρώσει. Αλλά αποφάσισαν να σεβαστούν μία πλήρως έγκυρη συμφωνία.

Η προσέγγισή μου ήταν απολύτως διαφανής. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της UEFA που το εξέτασαν με το οικονομικό τμήμα της FIFA. Ακολούθως έγιναν οι πληρωμές από κανονικούς λογαριασμούς της FIFA".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr