Κύπελλο Ελλάδος: Πέρασε από την Ξάνθη η ΑΕΚ (0-1), ήρθε ο Πογέτ

Η ΑΕΚ πήγε στην Ξάνθη, γνωρίζοντας ότι αυτό το πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας, ήταν ικανό να της «φτιάξει» αρκετά τον δρόμο στον συγκεκριμένο θεσμό. Κι αυτό διότι εκτός από πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση, θα έπαιρνε και μεγάλο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση του της στην διοργάνωση.

Ως εκ τούτου, έδωσε μεγάλη σημασία στο παιχνίδι, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα (παρότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και τελικά κατάφερε να πάρει αυτή την πολύτιμη νίκη, που ήταν το μεγάλο ζητούμενο.

Και το πέτυχε περνώντας... «αέρα» από τα Πηγάδια, όχι από την σκοπιά της εύκολης αποστολής, αλλά σε ότι αφορά το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της. Με τον Μακόλει Κρισάντους να βάζει μπροστά στο σκορ την Ένωση στο 51' και την ΑΕΚ να καταφέρνει να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Φάρκας, Καρυπίδης (65' Φλίσκας), Γουάλας, Παπαστεριανός, Ερέα, Ντιμιτρόφ, Βασιλακάκης (21 λ.τ. Ντα Σίλβα), Ράνος, Σολτάνι (56' Αλμέιντα).

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες (85' λ.τ. Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Βάργκας (79' Πλατέλλας), Μπουονανότε (64' Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Κρισάντους.

Ηρθε ο Πογέτ και... αναλαμβάνει

Στην Αθήνα έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) ο Γκουστάβο Πογέτ που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν στο «Ελ. Βενιζέλος» και φυγαδεύτηκε από τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Τον Πογέτ συνόδευε ο μικρός του γιος ο οποίος μάλιστα ασχολείται με την καλαθοσφαίριση. Ο Πογέτ αναμένεται να έχει απόψε συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και πιθανότατα την Πέμπτη (29/10) θα έχει επαφή και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Πηγή: skai.gr