Κλείσιμο

Οι μαζικές αντιδράσεις ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων" στα γήπεδα

Aντιδράσεις που μαζικοποιούνται προκαλεί στους οργανωμένους οπαδούς των μεγάλων ομάδων και όχι μόνο, το μέτρο της κάρτας φιλάθλου, η οποία προβλέπεται στον νέο αθλητικό νόμο και η οποία από 1/1/2016 θα είναι απαραίτητη για όλους τους φιλάθλους, προκειμένου να προμηθεύονται τα εισιτήρια των αγώνων.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου η διαδικασία προμήθευσης ενός απλού εισιτηρίου έχει αλλάξει, προϊδεάζοντας για τη "νέα τάξη πραγμάτων". Πλέον κάθε φίλαθλος θα πρέπει να δώσει τον Αριθμό Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ του για να αποκτήσει εισιτήριο, ενώ κατά την είσοδό του στο γήπεδο γίνεται ταυτοποίηση του αριθμού ταυτότητας που υπάρχει στο εισιτήριο με τον αριθμό ταυτότητας του κατόχου του εισιτηρίου.

Οι αντιδράσεις των οργανωμένων φιλάθλων κάθε εβδομάδα αυξάνονται και θυμίζουν αυτές που υπήρξαν το 2006, όταν ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετέτρεψε σε "ιδιώνυμο αδίκημα" χωρίς προϋπόθέσεις και εξαιρέσεις, τα περιστατικά βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Οι συλλήψεις ακόμα και για πανό ή για υβριστικά συνθήματα οδηγούσαν σε φυλάκιση με αποτέλεσμα να φουντώσει στις εξέδρες μια γενικευμένη αντίδραση με πανό που είχαν περιεχόμενο "ζούμε για την Κυριακή, βάλτε μας όλους φυλάκη", τα οποία περίπου δέκα χρόνια μετά επανεμφανίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, Θύρα 13, Θύρα 7, Original 21, Θύρα 4, Πάνθηρες, Fentagin, αλλά και οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο μέτρο αυτό με πανό στα γήπεδα, ανακοινώσεις, ακόμα και πορείες, καθώς το θεωρούν "αντισυνταγματικό" και πως παραβιάζει τα ατομικά τους δικαιώματα

Οι διαμαρτυρίες των οργανωμένων κατά της "κάρτας φιλάθλου" βρήκαν συμπαράσταση από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, οι οποίοι σήκωσαν πανό κατά της κάρτας φιλάθλου στην αναμέτρηση με την Μάιντς, το οποίο ήταν γραμμένο στα ελληνικά!

Μπορεί η κάρτα φιλάθλου να προγραμματίζεται να τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος (01/01/2016), όμως οι ομάδες από τώρα έχουν ξεκινήσει να ζητούν τα στοιχεία και το ΑΜΚΑ των φιλάθλων για την έκδοση εισιτηρίων, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις οπαδών σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τις αντιδράσεις των φιλάθλων, τα πανό και τα μηνύματά τους

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr