Δύσκολο να γίνει κατάθεση υποψηφιότητας για το Προολυμπιακό

Τα πενιχρά οικονομικά μέσα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να μετουσιωθεί σε κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας το ενδιαφέρον της Ελλάδας να φιλοξενήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε δήλωση ενδιαφέροντος, ωστόσο δύσκολα θα εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται (και υπολογίζονται στα 1,7 εκατ. ευρώ) για τη διοργάνωση.

Οι πόροι της ομοσπονδίας είναι περιορισμένοι, κρατική βοήθεια δεν θα ζητηθεί καν αφού η κυβέρνηση έχει προτεραιότητες ζωτικής σημασίας, ενώ η αναζήτηση χορηγών δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι τώρα στον επιθυμητό βαθμό.

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου (η προθεσμία για την κατάθεση φακέλου λήγει στις 11 του επόμενου μήνα), μήπως και κατορθώσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, να «κλείσουν» συμφωνίες για τη χρηματοδότηση του τουρνουά, ωστόσο οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση που διαρκεί λίγες μέρες (μόλις επτά, με έξι αγώνες) και σε περίοδο (4-10 Ιουλίου) που δεν είναι από τις πλέον εμπορικές.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr