Δεν πήγε στην ΕΕΑ ο Μαρινάκης, έως τις 5/11 η απόφαση της επιτροπής (upd)

Για την Πέμπτη (22/10) είχε κληθεί από την ΕΕΑ να δώσει εξηγήσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το αν ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν έδωσε το «παρών» και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.

Ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος αλλά και ο συνήγορος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρος Γιαννίκος, βρέθηκαν στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έδωσαν οι ίδιοι εξηγήσεις στα μέλη της.

Αμφότεροι έθεσαν θέμα αναρμοδιότητας της Επιτροπής, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμία ένσταση.

Την Δευτέρα (26/10) αναμένεται να κατατεθούν από τους δύο συνηγόρους υπομνήματα με τις αναλυτικές τους θέσεις, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 5 του Νοέμβρη.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο η ΕΕΑ αποφάσισε ομόφωνα την κλήση του Β. Μαρινάκη για να δώσει εξηγήσεις λόγω ασυμβίβαστου στην κατοχή της θέσης του προέδρου ΠΑΕ από τη στιγμή που έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της «εγκληματική οργάνωσης».

Στις 24/10 οι δικηγόροι του κ.Μαρινάκη βρέθηκαν στην συνεδρίαση της ΕΕΑ και κατάφεραν να πάρουν αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν βρέθηκε τελικά ούτε σήμερα αυτοπροσώπως στα γραφεία της Επιτροπής.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του Ε. Μαρινάκη ενόψει του περιεχομένου της απαγορευτικής διάταξης του ειδικού ανακριτή για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, προκειμένου η Επιτροπή να αποφασίσει μέσα στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ν.2725/1999 (άρθρο 77Α παρ. 3, 5, 6).

ΠΕΡΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Η υπόθεση τελεί υπό διάσκεψη για να ληφθούν υπόψη και να εκτιμηθούν όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα στοιχεία (γνωμοδοτήσεις νομικών κ.τ.λ.)".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr