NYT: Έφεση Μπλάτερ εναντίον της αποβολής του από το ποδόσφαιρο

Έφεση εναντίον της τρίμηνης αποβολής από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα που του επιβλήθηκε κατέθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, όπως μεταδίδουν οι «New York Times».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 79χρονος Ελβετός υποστηρίζει στην έφεσή του πως είναι θύμα άδικης και απότομης αντιμετώπισης.

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ. Μπλάτερ ζητούν να δουν τον πλήρη φάκελο της επιτροπής ηθικής της FIFA, η οποία και αποφάσισε την αποβολή του, και επιδιώκουν ακρόαση ώστε να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Ο 79χρονος Μπλάτερ ερευνάται από τις ελβετικές Αρχές για την εμπλοκή του στο πολυδιάστατο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη FIFA.

Η έρευνα σε βάρος του αφορά πληρωμή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τη FIFA προς τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, το 2011, και μια συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η επιτροπή ηθικής της FIFA αποφάσισε την τρίμηνη αποβολή και του Μισέλ Πλατινί, θέτοντας σοβαρότατο εμπόδιο στην προσπάθειά του να διαδεχτεί τον κ. Μπλάτερ στην ηγεσία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Πηγή: skai.gr