Στην αντεπίθεση ο Μπλάτερ, ο Χαγιάτου αντικαταστάτης του στη FIFA

Ο Σεπ Μπλάτερ επιτέθηκε στην Επιτροπή Ηθικής της FIFA μέσω των δικηγόρων του, έπειτα από την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες που του επεβλήθη.

«Ο Πρόεδρος Μπλάτερ είναι δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι η Επιτροπή Ηθικής δεν ακολούθησε τον Κώδικα Ηθικής και Πειθαρχικού Ελέγχου, τα οποία αμφότερα προβάλουν μια ευκαιρία να ακουστούν. Η Επιτροπή Ηθικής βάσισε την απόφαση σε μία παρεξήγηση των ενεργειών της Εισαγγελίας της Ελβετίας, η οποία άνοιξε την έρευνα αλλά δεν επέβαλε καμία ποινή στον Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα οι ανακριτές είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να απορρίψουν την υπόθεση αν η έρευνα, σχεδόν δύο εβδομάδες παλιά, δεν στοιχειοθετεί επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ο Πρόεδρος Μπλάτερ περιμένει με ανυπομονησία την ευκαιρία να παρουσιάσει αποδείξεις που θα καταδεικνύουν ότι δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη ή εγκληματική συμπεριφορά», ήταν η τοποθέτηση του Μπλάτερ μέσω των νομικών εκπροσώπων του.

Ο Χαγιάτου στην θέση του Μπλάτερ

O Αφρικανός Ίσα Χαγιάτου θα αντικαταστήσει τον Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA μετά την τιμωρία του Ελβετού από την Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το οξύμωρο είναι πως και αυτός εμφανίζεται μπλεγμένος σε σκάνδαλα διαφθοράς καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις το BBC ήδη από το 1990 υπήρχαν σε βάρος του καταγγελίες για την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι έλαβε 100.000 γαλλικά φράγκα για να στηρίξει συγκεκριμένη εταιρεία που είχε κάνει αίτηση για να πάρει τα δικαιώματα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr