Ξέσπασμα Μόρα: Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι και να με κοροϊδεύουν

Από ένα ξέσπασμα του Βαγγέλη Μόρα έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου σημαδεύτηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Εθνικής με την Βόρειο Ιρλανδία την Πέμπτη (08/10) για τα προκριματικά του EURO 2016.

"Υπάρχει αδιαφορία; Ηρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν και κάποιοι παίκτες. Εχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε. Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα αποδείξω το 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ένας ζορίζεται. Είμαστε χαμηλά και ζοριζόμαστε. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Και εσείς φταίτε, και εμείς φταίμε. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, βαθμολογικά δεν έχουμε να πάρουμε κάτι.

Το να σε αντιμετωπίζουν έτσι είναι λογικό. Έχουμε καταλάβει πόσο χαμηλά είμαστε; Ε, ας το αποδείξουμε. Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τι έφταιξε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία στο πως σκέφτεται ο καθένας. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα μετράει. Αυτό με τρελαίνει. Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πως και πως την κλήση. Είναι τιμή για μένα και αυτό κάπου χάθηκε. Στην πορεία κάποιοι παίκτες ήμασταν σίγουροι, μπορεί και εγώ. Να βάλουμε στο μυαλό μας κουδουνάκι. Υπάρχει θέμα νοοτροπίας μετά τον Σάντος. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους προπονητές, μην παρεξηγηθώ. Σε νέο μπορώ να μιλήσω, στους άλλους που έχουν και καριέρα πίσω τους τι να πω; Πρέπει να το καταλάβει μόνος του. Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε", απάντησε ο Ελληνας στόπερ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι κανένας στην Ελλάδα δεν ασχολείται με την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, είπε: "Γι αυτό κάποιοι παίζουν ποδόσφαιρο. Υπάρχει κίνητρο, ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η προκριματική φάση. Παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο έχουμε υποχρέωση να βάλουμε τα δυνατά μας για την καλύτερη εκπροσώπηση. Θα περιμένουμε και την προπόνηση για να δούμε. Προερχόμαστε από δύσκολα ματς, είναι μία ευκαιρία να δούμε πράγματα. Τα προκριματικά ανήκουν στο παρελθόν, το βλέμμα μας είναι στο μέλλον.

Όταν δηλώνει ένας παίκτη κάτι για μας, μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία να δούμε πως μας αντιμετωπίζουν. Και οι Ρουμάνοι τα ίδια έλεγαν. Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο αλλά θα το δούμε αύριο.

Αυτό που μετράει σε μία Εθνική είναι η δεξαμενή των παικτών. Σε μας υπήρχε μία μετάβαση, κάποιοι παίκτες σταμάτησαν, άλλοι δεν είχαν ομάδα. Άρα, θα έδειχνα στο νέο κόουτς τους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και ο ίδιος θα επέλεγε. Κάθε ομάδα έχει up and down. Η Γαλλία έφυγε από Μουντιάλ χωρίς νίκη. Να αγαπήσουμε τον Ελληνα ποδοσφαιριστή για να στήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Να φτιάξουμε κανόνες που θα τηρούνται. Αν η ομάδα θέλει να αλλάξει σελίδα, θα πρέπει να αντιμετωπίζει σοβαρά τα ματς.

Η Εθνική έχει γράψει ιστορία και οι δυσκολίες γεννούν ηγέτες. Οι παίκτες που θα βγουν αλώβητοι από αυτό θα οδηγήσουν την Εθνική. Εχουμε παίκτες με προσωπικότητα αλλά σε όλους συμβαίνει να έχουν μία κακή πορεία. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ψάξω να βρω κίνητρο για τα παιδιά".
Πηγή: soccerplus.gr