Η εξομολόγηση του Γκιστ: Θα 'μαι πάντα ευγνώμων στον ΠΑΟ

Τζέιμς Γκιστ... από καρδιάς! Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού βγάζει από μέσα του όλη τη «δοκιμασία» που πέρασε απ' την στιγμή της τιμωρίας του μέχρι και σήμερα. Μιλά στο sport-fm.gr για την αβεβαιότητα που αισθανόταν το πρώτο διάστημα, αλλά δηλώνει αιώνια ευγνώμων για την «αγκαλιά» και τη στήριξη που του παρείχε όλη η πράσινη οικογένεια.

Αναγνωρίζει το λάθος του και δεσμεύεται να κάνει τα πάντα για να επανορθώσει. Πώς; Παλεύοντας για κάθε τίτλο με το τριφύλλι (όπως... ορίζει και η φανέλα του, σύμφωνα με τον ίδιο), αρχής γενομένης απ' το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κι αφού αναλύει το νέο Παναθηναϊκό, εκφράζει την επιθυμία να μείνει για... πάντα στην ομάδα, σαν τον Μπατίστ! Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αποστόλη Σπυρόπουλο:

«Μου φάνηκε πολύ το διάστημα, ήταν τόσο... μοναχικό! Περνούσα πολλές ώρες μόνος στο γυμναστήριο διότι δεν γνώριζα ούτε εγώ ο ίδιος ποιο θα ήταν το μέλλον μου. Ήθελα να ήμουν προετοιμασμένος για το οτιδήποτε. Δεν ήξερα αν θα συνεχίσω να είμαι στον Παναθηναϊκό, αν θα παίζω μπάσκετ! Το μόνο που μπορούσα να κάνω αυτούς τους μήνες, ειδικά τον πρώτο καιρό της τιμωρίας, ήταν να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να 'μαι έτοιμος, για οτιδήποτε συμβεί... Ο Παναθηναϊκός μου φέρθηκε όσο καλύτερα γινόταν εκείνες τις στιγμές. Όλοι ήταν αναστατωμένοι με αυτό που συνέβη. Καταλάβαινα το πώς αισθάνονταν. Δεν μου γύρισαν, όμως, την πλάτη, με στήριξαν, ενδιαφέρθηκαν για μένα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν με άφησαν να παλεύω μόνος μου. Κάτι που θα το εκτιμώ για όλη μου τη ζωή, θα 'μαι πάντα ευγνώμων...».

«Εγώ πρώτα από όλους, ήμουν περισσότερο θυμωμένος με τον εαυτό μου. Δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έπρεπε να κάθομαι έξω και να παρακολουθώ τι γίνεται. Ήταν καταστροφικό! Είναι δύσκολο να προσπαθείς όλη τη χρονιά, να δουλεύεις για κάτι και να μην μπορείς στο τέλος να το διεκδικήσεις. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου, δεν είναι εύκολο να περιγράψεις με λόγια το πώς ήταν η περίοδος μακριά του. Ήταν τόσο καταστροφικό (σ.σ. επιμένει)»!

«Πλήγωσα τον κόσμο, το ξέρω πολύ καλά, αλλά θέλω να πιστεύω πως συνεχίζουν να με αγαπάνε (σ.σ τον... διαβεβαιώσαμε γι' αυτό) και θα κάνω τα πάντα για να επανορθώσω. Είναι μια σχέση αγάπης που έχουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού με την ομάδα, που δεν την βρίσκεις πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει άλλο μέρος, άλλη ομάδα που να είναι έτσι... Τι να πεις γι' αυτούς; Θα δίνουμε τα πάντα όπως κάνουμε πάντα. Ας προετοιμαστούν για μια μεγάλη σεζόν...».

Αρκετά με το παρελθόν, ώρα για το παρόν: «Ξεκινά η σεζόν! Πόσο πολύ το περίμενα! Το έχουμε συνηθίσει πλέον τα τελευταία χρόνια να παίζουμε με τον Ολυμπιακό, είτε για το Κύπελλο, είτε για το πρωτάθλημα. Όλο βρισκόμαστε νωρίς... Είναι το πρώτο ματς της χρονιάς, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι, όμως θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτσι. Δεν υπάρχουν περιθώρια να μην δώσεις το 100%. Παίζεις με τον αιώνιο αντίπαλο, παίζεις ένα νοκ-άουτ ματς. Αυτό έλειπε να μην δώσουμε τα πάντα...».

Είναι ή όχι περίεργο που θα πατήσει παρκέ μετά από αρκετούς μήνες; «Αν και πολλοί θα νομίζουν πως είναι, για μένα δεν θα είναι! Θα μπω μέσα και θα δώσω την ενέργεια μου. Δεν θα πω ότι πάω να βάλω 30 πόντους, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Θα μπω όμως μέσα και θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω, για να κάνω αυτό που κάνω πάντα. Το μπάσκετ είναι η δεύτερη φύση μου, ακόμα και τιμωρημένος που ήμουν, συνέχισα να παίζω».

Στόχοι και... νέος Παναθηναϊκός; «Ο στόχος είναι πάντα να κερδίζεις. Να πηγαίνεις για όλους τους τίτλους. Αυτό επιβάλλει και η φανέλα που φοράμε, αυτό περιμένει και ο κόσμος. Να κατακτάμε τρόπαια σε όποια διοργάνωση κι αν παίζουμε. Θεωρώ πως έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα, που είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Αποκτήσαμε παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα, μεγάλη εμπειρία, υψηλό μπασκετικό IQ, που καταλαβαίνουν άριστα το παιχνίδι. Αυτό που βλέπω είναι ότι χτίζεται μια ομάδα που θα παλεύει από την αρχή ως το τέλος. Ανεξαρτήτου δυσκολιών και προβλημάτων. Αν και νωρίς, διακρίνω πως έχουμε αποκτήσει ήδη χημεία και έχουμε όλα τα εφόδια για να είμαστε επιτυχημένοι στο τέλος».

Ερωτηθείς για αν το βλέπει να... μακροημερεύει στο τριφύλλι και να γίνεται ο νέος... Μπατίστ, είπε: «Λες να τα καταφέρω; Νιώθω υπέροχα απ' τη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Ποτέ δεν το φανταζόμουν για να 'μαι ειλικρινής... Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να παίζεις, αισθάνομαι μέλος της οικογένειας. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς, παίζουμε πάντα για τους τίτλους, η Ελλάδα είναι καταπληκτική χώρα, οι άνθρωποι εδώ είναι καλοί, όλα είναι θετικά. Πού να πάω και να τα έχω όλα αυτά ταυτόχρονα μαζί; Δεν βρίσκω λόγο να φύγω από τον Παναθηναϊκό»!
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr