Κλείσιμο

Οι 10 λόγοι που το "Ανφιλντ" μπορεί να λατρέψει τον Γιούργκεν Κλοπ (video)

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Λίβερπουλ για την πιθανή πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ, μετά την απόλυση Ρότζερς, με τους φίλους των «reds» να περιμένουν τον Γερμανό τεχνικό ως ποδοσφαιρικό Μεσσία ή θαυματοποιό.

Θεωρούν, ότι ο πρώην τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι ο πλέον κατάλληλος να οδηγήσει τους «κόκκινους» στη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της Premier League.

Όπως και να έχει, ο άνθρωπος που ανέστησε ποδοσφαιρικά τους «Βεστφαλούς», δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Διότι εκτός από τις προπονητικές αρετές του, είναι «τυπάκι», «κουλ», άνετος, ατακαδόρος και γενικά ξέρει να κερδίζει τον θαυμασμό και την εκτίμηση.

Το sport-fm.gr καταγράφει τους 10 λόγους για τους οποίους οι οπαδοί θα λατρέψουν τον Γιούνγκερ Κλοπ.

1. Η προσωπικότητα του

Εκτός από εξαιρετικός προπονητής, ο Γιούνγκερ Κλοπ έχει την πλέον κατάλληλη προσωπικότητα που τον καθιστά δημοφιλή.

Οι συνεντεύξεις Τύπου μετά τα ματς είναι απολαυστικές, πράγμα που σίγουρα θα εκτιμηθεί δεόντως στο «νησί».

Ο Κλοπ θα αλλάξει τα δεδομένα στις συνεντεύξεις στο «Άνφιλντ» με την αμεσότητα του, τις ατάκες του και το καυστικό του χιούμορ.

Επιπλέον είναι άμεσος, ακομπλεξάριστος και άνετος. Αλλιώς δεν θα παραδεχόταν δημόσια ότι έχει κάνει εμφύτευση μαλλιών.

2. Το επιθετικό ποδόσφαιρο

Ο Κλοπ έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Του αρέσει η ομάδα του να δημιουργεί, να αλλάζει πάσες και να παίζει επιθετικά.

Το είδαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ντόρτμουντ, θα το δούμε σίγουρα και στο «Άνφιλντ» αν αναλάβει τελικά τη Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί των «κόκκινων» σίγουρα θα λατρέψουν τη συγκεκριμένη αγωνιστική προσέγγιση.

3. Υπάρχει και εκτός γηπέδου

Αυτό που σίγουρα θα εκτιμηθεί στο Μερσεϊσάιντ, είναι ότι ο Κλοπ δεν πάει απλά από το γήπεδο στην προπόνηση και από την προπόνηση στο γήπεδο.

Προσπαθεί με κινήσεις και ενέργειες να εντάξει την ομάδα μέσα στην κοινωνία, κάτι που για το Λίβερπουλ έχει τεράστια σημασία.

Μια πόλη που ζει και αναπνέει για την ομάδα, έχει την ανάγκη να είναι «δεμένη» με τους παίκτες και ο Κλοπ μπορεί να το προσφέρει.

Δεν ήταν λίγες οι φορές στη θητεία του στους «Βεστφαλούς» που συμμετείχε αυτός και οι παίκτες του σε εκδηλώσεις, σε φεστιβάλ, σε παιδικές γιορτές και άλλες κοινωνικές «υποχρεώσεις».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους, του ξέρει να αγκαλιάζει τους οπαδούς και δημιουργεί μια ομάδα με εξωστρέφεια προς την κοινωνία.

4. Οι πανηγυρισμοί του

Το πάθος του και οι εκδηλώσεις του όταν βάζει γκολ η ομάδα του, είναι μοναδικές και στο «Άνφιλντ» έχουν καιρό να δουν ένα προπονητή να παθιάζεται και να ζει το παιχνίδι.

5. Είναι νικητής

Πολλές φορές στεκόμαστε στον χαρακτήρα του, ξεχνώντας πόσο αποτελεσματικός είναι ως προπονητής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί το γεγονός πως δημιουργεί στην ομάδα του τη φιλοσοφία του νικητή.

Οι «κόκκινοι» χρειάζονται άμεσα κάποιον, που θα κάνει την ομάδα να πιστεύει στις δυνατότητες της.

6. Ψωνίζει φθηνά, πουλάει ακριβά

Ήταν ο άνθρωπος που στα δύσκολα οικονομικά χρόνια της Ντόρτμουντ, πήρε κορυφαίους παίκτες, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Οι Λεβαντόφσκι, Χούμελς και Ρόις είναι κάποιοι από αυτούς που μαζί του ωρίμασαν ποδοσφαιρικά και έκαναν πολλούς να ασχοληθούν μαζί τους.

Ίσως αποτελεί λύση για τη Λίβερπουλ, που τα τελευταία χρόνια έχει δαπανείσει ένα κάρο λίρες, για παίκτες αμφιβόλου αξίας και ποιότητας.

7. Η σχέση του με τους παίκτες

Ο Γιούργκεν Κλοπ εκτός από προπονητής, είναι... πατέρας. Πατέρας των παικτών, με τους οποίους δημιουργεί ένα τρομερό συναισθηματικό δέσιμο.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ θα τον δουν να αγκαλιάζει τους παίκτες του, να τους φιλάει, να τους μαλώνει, να τους εμψυχώνει και γενικά να χτίζει μια υγιή ποδοσφαιρική σχέση μαζί τους, η οποία πάντως ξεφεύγει από τα στενά όρια της συμβατικής σχέσης προπονητή – ποδοσφαιριστή.

8. Η σχέση με τους οπαδούς

Οι οπαδοί στο «Βεστφάλεν» τον λάτρεψαν. Το ίδιο και εκείνος.

Στο «Άνφιλντ» η λατρεία μπορεί να γίνει κόκκινη, αφού το πάθος περισεύει. Ο Κλοπ χτίζει σχέση με τους οπαδούς και αυτό θα το εκτιμήσουν στο Λίβερπουλ.

9. Μπορεί να φέρει μεγάλα ονόματα

Η μη προσέγγιση μεγάλων ονομάτων ήταν ένα από τα μεινοκετήματα του Μπρένταν Ρότζερς.

Σε αντίθεση με τον πρώην προπονητή των «κόκκινων», ο Κλοπ έχει τη δυναμική και το βάρος να πάρει στην ομάδα του, παίκτες εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας.

10. Ξέρει να κερδίζει τίτλους

Ίσως αυτός να είναι ο βασικός λόγος που τον ήθελε τόσο η διοίκηση της ομάδας. Διότι οι τίτλοι είναι αυτό που λείπει αρχικά από τους «κόκκινους».

Στη Βεστφαλία απέδειξε ότι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα για να κοιτάει στα μάτια τα φαβορί. Όπως κοίταξε κατάματα τη Μπάγερν, μπορεί να κάνει το ίδιο με Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Σίτι.

Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr