Επίδειξη δύναμης μέσα στην Τούμπα ο ΟΣΦΠ, 2-0 τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο των Ιντέγε (27’) και Μιλιβόγιεβιτς (37’) πέρασε με 2-0 από την Τούμπα κάνοντας το 6x6 στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην «Τούμπα» με αέρα που «μύριζε»… Λονδίνο. Ψύχραιμος, σωστά στημένος, με μικρές αποστάσεις έδειξε από το πρώτο λεπτό, ότι δεν σκοπεύει να περιμένει πίσω.

Στο πρώτο 45λεπτό ήταν εξαιρετικός και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Τούντορ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Το ντέρμπι κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα των φιλοξενούμενων και τη δυστοκία του ΠΑΟΚ. Τόσο απλά. Όπως στο Λονδίνο έτσι και στην Τούμπα, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν δίχτυα χωρίς να σπαταλήσουν ευκαιρίες, ενώ αντίθετα, ο "δικέφαλος" δεν κατάφερε να λυγίσει τον Ρομπέρτο.

Οι πρωταθλητές έδειξαν παροιμιώδη ψυχραιμία παρά την καυτή (αλλά κόσμια) ατμόσφαιρα και πανηγυρίζοντας την έκτη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές διατηρήθηκαν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο διαιτητής Γιάχος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν... αόρατος, έτσι όπως πρέπει να είναι οι διαιτητές, ειδικά στα ντέρμπι.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ:
Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28' Κίτσιου, 74' Ζάιρο), Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85' Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64' Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68' Φινμπόγκασον).
Πηγή: skai.gr