Κλείσιμο

Την «άμεση» παραίτηση Μπλάτερ ζητούν Coca-Cola, McDonald’s και Visa, «όχι» απαντά ο ίδιος

Την «άμεση» αποχώρηση του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ζητούν με ανακοινώσεις τους τρεις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της, η Coca-Cola, η McDonald’s και η Visa αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση που δέχεται ο 79χρονος Ελβετός εν μέσω του διευρυνόμενου σκανδάλου διαφθοράς.

Άμεση ήταν όμως η αντίδραση του στρατοπέδου Μπλάτερ, με τον δικηγόρο του προέδρου της FIFA να δηλώνει ότι ο πελάτης του δεν θα παραιτηθεί. Ο κ. Μπλέτερ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να φύγει από την ηγεσία της «χρυσοφόρας» Ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι ανακοινώσεις των τριών εταιρειών έρχονται μια εβδομάδα αφότου οι ελβετικές εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν πως ερευνούν συγκεκριμένα τον κ. Μπλάτερ για εγκληματική κακοδιαχείριση και οικειοποίηση χρημάτων, εμπλέκοντάς τον προσωπικά στο σκάνδαλο που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

«Για το καλό του παιχνιδιού, η Coca-Cola καλεί τον πρόεδρο της FIFA Ζόζεφ Μπλάτερ να παραιτηθεί αμέσως ώστε να είναι δυνατό να αρχίσει η αξιόπιστη και βιώσιμη διαδικασία μεταρρύθμισης. Κάθε μέρα που περνάει, η εικόνα και η φήμη της FIFA συνεχίζει να αμαυρώνεται. Η FIFA χρειάζεται σε βάθος και επείγουσα μεταρρύθμιση, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πραγματικά ανεξάρτητης προσέγγισης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πολυεθνικός κολοσσός.

Στο ίδιο μήκος κινείται και η McDonald’s, τονίζοντας ότι «τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων συνεχίζουν να συρρικνώνουν τη φήμη της FIFA και την πίστη του κοινού στην ηγεσία της».

«Με δεδομένα τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, είναι στο συμφέρον της FIFA και του αθλήματος ο Σεπ Μπλάτερ να αποχωρήσει άμεσα», αναφέρει από την πλευρά της η Visa.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει σχολιάσει την ελβετική έρευνα σε βάρος του κ. Μπλάτερ, ο οποίος ενδέχεται να κινδυνεύσει και με πολυετή ποινή κάθειρξης αν οδηγηθεί σε δίκη.

Ο ίδιος υποστηρίζει σταθερά ότι είναι αθώος.
Πηγή: skai.gr