Κλείσιμο

Ο Τζόκοβιτς θριαμβευτής και πάλι στο US Open

Το δεύτερο US Open της καριέρας του κατέκτησε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας στον τελικό του Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ.

Ο 28χρονος σέρβος τενίστας, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αποδείχτηκε πιο σταθερός από τον 34χρονο ελβετό θρύλο, και έφτασε στη νίκη με 6-4, 5-7, 6-4 και 6-4, παρά το γεγονός ότι ο Φέντερερ πάλεψε και μπόρεσε να επιστρέψει από μεγάλο μειονέκτημα στο τελευταίο σετ.

Πρόκειται για τον 10 τίτλο σε τουρνουά γκραν σλαμ για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε στους τελικούς και των τεσσάρων φετινών γκραν σλαμ, χάνοντας μόνο στο Ρολάν Γκαρός, στο Παρίσι.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Φέντερερ, με 17 τίτλους, όμως ο Τζόκοβιτς του έχει στερήσει δυο φορές την ευκαιρία να εμπλουτίσει τη συλλογή του, κερδίζοντάς τον στους τελικούς του US Open και στο Wimbledon.

Στα 34, ο Ελβετός παίζει σταθερά εκπληκτικό τένις, όμως ο Τζόκοβιτς αποδεικνύει σταθερά πως βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος, με εντυπωσιακή τακτική ευελιξία και σταθερότατη αμυντική συμπεριφορά.

«Τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο ίδιος ο κ. Φέντερερ μετά την ήττα του στη Νέα Υόρκη. Πάντως, ο Ελβετός έχει αρκετά καλή επίδοση έναντι του Σέρβου σε σχέση με τους περισσότερους μεγάλους τενίστες της εποχής μας. Ιστορικά, οι δυο αθλητές είναι ισοδύναμοι, με 21 νίκες έκαστος στους μεταξύ τους αγώνες.
Πηγή: skai.gr