Κλείσιμο

"Ταφόπλακα" από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σε Αρη και Κέρκυρα

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέριψε την Παρασκευή (3/9) την προσφυγή του Αρη κατά της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή των τεσσάρων δευταραθλητριών της Γ΄ Εθνικής κατά της απόφασης της Football League να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα με 18 ομάδες και όχι με 20 όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

Οι Θεσσαλονικείς μετά την εξέλιξη αυτή μένουν οριστικά στην Γ΄ κατηγορία αφού εξάντλησαν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσουν την άνοδο στην Football League το πρωτάθλημα της οποίας την νέα σεζόν θα γίνει με 18 ομάδες.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και για την προσφυγή της Κασσιόπης κατά της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία έγινε δεκτή η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα της Super League.

Οι Φαίακες θα αγωνιστούν οριστικά στην Football League την νέα σεζόν, ενώ την θέση τους στην μεγάλη κατηγορία παίρνει ο Λεβαδεικός.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Σας ενημερώνουμε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ100/03.09.2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ (προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη)

Συνεκδικάζει τις κρινόμενες προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης ερήμην της τρίτης των καθ’ ων ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΑΝΔΙΑΣ (Ε Π.Ο) και αντιμωλία των λοιπών διαδίκων.

Απορρίπτει αυτές κατά πλειοψηφία.
Διατάσσει την κατάπτωση των κατατεθέντων παραβόλων υπέρ της Ε Π.Ο.
Καθορίζει τη συνολική δαπάνη στο ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.
Καταδικάζει την προσφεύγουσα-αιτούσα να καταβάλει από το ανωτέρω συνολικό ποσό μέρος αυτού από πεντακόσια (500) ευρώ υπέρ της πρώτης των καθ’ ων ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και το υπόλοιπο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ υπέρ της Ε.Π.Ο., στη Γραμματεία του παρόντος δικαστηρίου.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στις 03 Σεπτεμβρίου 2015, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ 101/03.09.2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ (προσφυγή και αίτηση αναψηλάφησης ΠΑΕ Άρης)

Συνεκδικάζει τις κρινόμενες προσφυγή-αίτηση αναψηλάφησης και πρόσθετες παρεμβάσεις αντιμωλία των διαδίκων.

Απορρίπτει αυτές.
Διατάσσει την κατάπτωση των κατατεθέντων παραβόλων υπέρ της Ε.Π.Ο.
Καθορίζει τη συνολική δαπάνη στο ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.

Καταδικάζει την προσφεύγων-αιτούν Σωματείο να καταβάλει από το ανωτέρω συνολικό ποσό μέρος αυτού από πεντακόσια(500) ευρώ υπέρ της καθ’ ης και το υπόλοιπο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ υπέρ της Ε.Π.Ο., στη Γραμματεία του παρόντος δικαστηρίου.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στις 03Σεπτεμβρίου 2015,, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr