«Κάποιες ομάδες δεν θέλουν τον Αρη για λόγους ανταγωνιστικούς»

Συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του Αρη κατά της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία απορίφθηκε η προσφυγή των τεσσάρων δευταραθλητριών της Γ΄ Εθνικής κατά της απόφασης της Football League να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα με 18 ομάδες και όχι με 20 όπως προβλέπεται από την προκήρυξη.

Υπέρ του Αρη προσέφυγε ο Παναργειακός και η Κηφισιά, με το επιχείρημα ότι η διάταξη που πέρασε η ΕΠΟ στον ΚΑΠ στις 10/6/15 και επικαλείται η Football League για να μην συμπληρώσει τον αριθμό των ομάδων, ισχύει για την σεζόν 2016-17.

Επίσης επικαλέστηκαν την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην οποία υπάρχει διάταξη που απαγορεύει την αυξομείωση ομάδων και μια σχετική γνωμοδότηση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Ιδιαίτερης μνείας χρίζει η αποστροφή του δικηγόρου του Παναργειακού, Αργύρη Λίβα, ο οποίος είπε πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιες ομάδες της Football League δεν θέλουν τον Αρη για λόγους ανταγωνιστικούς.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της Football League Κατερίνα Αργυρίου υποστήριξε ότι δεν μπορεί ερασιτεχνικό σωματείο να προσφεύγει κατά επαγγελμαστικής απόφασης. "Εδώ ο Άρης ήρθε σαν να προσφεύγει σε τέταρτο βαθμό αφού η υπόθεση κρίθηκε δύο φορές στην Εφέσεων. Ορθώς αποφασιστηκε ότι η διαταξη ισχύει από επόμενη περίοδο. Θεωρήσαμε ότι δεν θα έπρεπε να συμπληρωθούν οι ομάδες" είπε και συμπλήρωσε. "Οντως ειπαμε για πρωτάθλημα 20 ομάδων μέσα στην προθεσμια όμως δήλωσαν 18. Εφαρμόσαμε τον ΚΑΠ που ήδη είχε εγκριθεί και αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην συμπλήρωση των κενων".

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες καθώς για την Παρασκευή (4/9) έχει προγραμματιστεί τόσο η κλήρωση της Football League, όσο και του Κυπέλλου.

Επίσης συζητήθηκε η προσφυγή της Κασσιόπης κατά προγενέστερης απόφασης του Διαιτητικού που απέρριψε την προσφυγή κατά της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία έγινε δεκτή η απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της ομάδας της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα της Super League.
Πηγή: soccerplus.gr