Με 17 ομάδες η Football League, κλείνει η πόρτα για τον Άρη!

Στις 2 Σεπτέμβριου θα γίνει η κλήρωση της Football League, ενώ η σέντρα του πρωταθλήματος αναμένεται να γίνει στις 20/9 ή εφόσον γίνουν Εθνικές εκλογές στις 27/9. Το μείζον θέμα ωστόσο που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της κατηγορίας είναι ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα παίξουν.

Αυτή τη στιγμή συμμετοχή έχουν δηλώσει 17 ομάδες ενώ η προκήρυξη αναφέρει ότι το επόμενο πρωτάυθλημα θα διεξαχθεί με 20. Δεν δήλωσαν συμμετοχή αν και δικαιούνταν ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου ενώ είναι σε εκκρεμότητα το τι θα κάνουν η Κασσιόπη ή ο Λεβαδειακός αφού μια εκ των δύο θα υποβιβαστεί από τη Football League.

Ενδιαφέρον να καλύψουν τις κενές θέσεις έχουν εκφράσει ομάδες οι περσινοί δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής (Άρης, ΑΕ Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός). Η Football League αποφάισε να απευθύνει σχετικό ερώτημα στην ΕΠΟ αλλά στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι "το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες ανάλογα με την εκκρεμούσα απόφαση του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ" για την υπόθεση της Κασσιόπης. Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα για τον Άρη κλείνει...

Όσον αφορά στον ΚΑΠ προβλέπει ότι εφόσον δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των ομάδων του πρωταθλήματος, ανεβαίνουν ομάδες από την αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Όμως η ΕΠΟ, που δεν φαίνεται να τάσσεται υπέρ της ανόδο ομάδων από τη Γ' Εθνική, πέρασε τον περασμένο Μαϊο επίσης στο ΚΑΠ διάταξη που αναφέρει ότι "σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανένα λόγο".

Ο Άρης αναμένεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα προβιβασμού μέσω αγώνων μπαράζ με τους υπόλοιπους δευτεραθλητές.

Παράλληλα στο Δ.Σ. υπήρξε αίτημα από την Ερμιονίδα και τον Τύρναβο, ωστε να παραμείνουν για να συμπληρώσουν εκείνοι τα κενά στη Β’ Εθνική. Αυτό ωστόσο, απορρίφθηκε μετά από σχετική ψηφοφορία και έτσι οι δύο ομάδες οριστικά έπεσαν στην τρίτη κατηγορία.

H ανακοίνωση της Football League

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 17 Αυγούστου 2015 αποφασίστηκαν:

-Η ημερομηνία κλήρωσης πρωταθλημάτων Football League 2015-16 θα είναι η 2/9/15 ημέρα Τετάρτη.

-Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες ανάλογα με την εκκρεμούσα απόφαση του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ.

-Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα οριστεί στο επόμενο Δ.Σ. με προτεινόμενη ημερομηνία την 20 ή 27/9/15.

-Θα σταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ προκειμένου να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ των ομάδων που ανήλθαν από την Γ' Εθνική.

-Εστάλει έγγραφο στον κ.Κοντονή με την παράκληση της αναστολής για ένα χρόνο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – Turnique στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr