Διά βίου εκτός τερέν οι 2 Ιταλοί τενίστες που έστηναν ματς

Τον διά βίου αποκλεισμό των Ιταλών τενιστών Ντανιέλ Μπρατσιάλι και Ποτίτο Σταράτσε από τους επίσημους αγώνες αποφάσισε η ιταλική ομοσπονδία τένις, μετά την εμπλοκή των αθλητών σε σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Η παρακολούθηση, με την έγκριση των δικαστικών αρχών, των τηλεφώνων και των λογαριασμών Skype των παικτών, έφερε στο φως συνομιλίες που καταδείκνυαν ότι οι δύο παίχτες έστηναν αγώνες.

Σε συνομιλία του, το 2007, με τον λογιστή Μάνλιο Μπρούνι (που συνελήφθη το 2011 από τις αρχές για παράνομη δραστηριότητα) ο Μπρατσιάλι φέρεται να συζητά το στήσιμο αγώνα σε τουρνουά του Νιούπορτ, στο Rhodes Island.

Το 2011, ιδιοκτήτης ιδιωτικού κλαμπ στοιχηματισμού - που αργότερα συνελήφθη και αυτός από την αστυνομία - φέρεται να είχε δηλώσει πως άκουσε τον Σταράτσε να «πουλά» τον τελικό του Casablanca Open, στον οποίο ο Ιταλός αντιμετώπισε τον Πάμπλο Αντουχάρ.

Άλλωστε το 2008 και οι δύο παίκτες είχαν τιμωρηθεί με βραχύχρονο αποκλεισμό από την Ομοσπονδία του τένις, επειδή στοιχημάτιζαν σε αγώνες άλλων παιχτών.

Εκτός από τον ισόβιό τους αποκλεισμό, Μπρατσιάλι και Σταράτσε κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα 40 χιλιάδων και 20 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα και τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άντζελο Μπινάγκι, αναγνώρισε μεν ότι οι δύο αθλητές αντιπροσώπευσαν «με πάθος την Ιταλία στο τερέν για αρκετά χρόνια», προειδοποίησε ωστόσο πως αν τελικά οι αθλητές καταδικαστούν για εγκληματική δραστηριότητα, η ομοσπονδία ενδέχεται να προχωρήσει σε μηνύσεις.
Πηγή: Πάνος Σάκκας