Αθώος δηλώνει ο Μπουρσάκο για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA

Ο Αργεντινός επιχειρηματίας, Αλεχάντρο Μπουρσάκο, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA που αφορά διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, δηλώνει αθώος σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ «Torneos y Competencias» αρνήθηκε ότι συνωμότησε μαζί με τους Ούγκο και Μαριάνο Χίνκις για να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν, μέσω δωροδοκιών, προσοδοφόρα συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων από περιφερειακές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο 51χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται ότι προσπάθησε να διοχετεύσει μίζες ύψους 150 εκατ. δολαρίων, με τα 110 εκατ. να είναι για τις CONMEBOL και CONCACAF (δεν πρόλαβαν να φτάσουν στους παραλήπτες), ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. φαίνεται πως είχαν διανεμηθεί βάσει συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εφετινού Copa America, των επόμενων δύο διοργανώσεων (2019, 2023), αλλά και το επετειακό America Centenario (2016) για την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την δημιουργία της CONMEBOL και την διοργάνωση του πρώτου Copa America (1916).

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr