Αποφασισμένοι για να σηκώσουν το χρυσό επί της Τουρκίας οι έφηβοι

Γιο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ αγωνίζεται απόψε Κυριακή, στις 9.15, η Εθνική Εφήβων στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού U18 με αντίπαλο την Τουρκία. Το Σάββατο η Εθνική υπερίσχυσε της Λιθουανίας 68 – 58, με κορυφαίους των κορυφαίων τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. Οι έφηβοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για μια νέα μεγάλη διάκριση. 

Από την πλευρά της, η Τουρκία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Ικόνιο και πρόπερσι στη Ρίγα.

Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της γείτονος είναι ο φόργουορντ της Αναντολού Εφές Φουρκάν Κορκμάζ, ο γκαρντ της Μπεσίκτας Ενές Τασκιράν και ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε, Ομέρ Γιουρτσεβέν.

«Έχουμε ξαναπαίξει και ξέρουμε ότι μια καλή ομάδα που ξέρει να χειρίζεται το πικ εντ ρολ, είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, παίρνει καλές επιλογές στην επίθεση, ξέρει να κυκλοφορεί την μπάλα καλά. Θέλουμε να περιορίσουμε κάποιους παίκτες να μην βάλουν εύκολα καλάθια, να μην τρέξουν στο γήπεδο. Έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη. Δεν είναι η ομάδα φόβητρο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και στα άλλα παιχνίδια που νικήσαμε που πήραμε τη νίκη» δήλωσε μετά το ντέρμπι με τη Λιθουανία ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Κουρασμένοι ή όχι θα πρέπει να τα δώσουμε όλα!» σημείωσε από την πλευρά του ο Μιχάλης Λούντζης.

Πηγή: skai.gr - basket.gr