Κλείσιμο

Εκτός επιτροπών UEFA έμειναν όσοι υπόκεινται σε περιοριστικούς όρους

Εκτός των επιτροπών και των πάνελ της έθεσε η UEFA τα συνδεόμενα με την ΕΠΟ πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και υπόκεινται σε περιοριστικούς όρους στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης».

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή, το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και «ειδικό σύμβουλο» του Γ. Γκιρτζίκη, Αρ. Σταθόπουλο και τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Αθ. Μπριάκο.

Αντιθέτως ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Π. Παπανικολάου στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, αλλά όχι περιοριστικοί όροι, παραμένει στο πάνελ διοικητικών εμπειρογνωμόνων.

Νέα πρόσωπα στις επιτροπές της UEFA είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Μαζαράκης και ο «integrity officer» και δικηγόρος της ΕΠΟ, Δ. Δαβάκης.

Άξια αναφοράς και σίγουρα σημειολογική είναι η επιστροφή του Κ. Βασάρα στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή του κατόπιν αιτήματος της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΠΟ.

Οι επιτροπές και τα πάνελ έχουν θητεία έως το 2019.

Αναλυτικά:


- Στην Επιτροπή Επιθεωρητών, ως νέο μέλος προερχόμενο από την ΕΠΟ τοποθετήθηκε ο δικηγόρος της και υπεύθυνος ακεραιότητας, Δημήτρης Δαβάκης.

- Στην Επιτροπή Διαιτησίας επανέρχεται ο Κύρος Βασάρας ο οποίος πριν έναν χρόνο αποχώρησε κατόπιν αιτήματος της ΕΠΟ.

- Μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής παραμένει ο Dr. Γιάννης Οικονομίδης, μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ που χαίρει ως παράγων αλλά κυρίως ως επιστήμων μεγάλης αναγνώρισης στην UEFA.

- Στο πάνελ για τα ποδοσφαιρικά φυτώρια (Grassroots Football Panel) τοποθετήθηκε ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης. Θέση στην επιτροπή αυτή είχε ο Αρης Σταθόπουλος ο οποίος αντικαταστάθηκε ενώ πριν ένα μήνα παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ και από την θέση “του ειδικού συμβούλου” του Γ.Γκιρτζίκη λόγω των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και έχουν να κάνουν με την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

- Νέο μέλος στο πάνελ για την σύμβαση διαιτησίας έγινε η υπάλληλος της ΕΠΟ, Δέσποινα Κοξένογλου, προερχόμενη από το πάνελ κατασκευής και διαχείρισης σταδίων (Stadium Construction and Management Panel).

Η κ. Κοξένογλου που είναι διευθύντρια στα τμήματα διαιτησίας και διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, συνεχίζει την ελληνική εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο πάνελ, μέλος του οποίου ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της«εγκληματικής οργάνωσης» και του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

- Μέλος της Επιτροπής Συμβούλων Διαφήμισης και Προώθησης (Marketing Advisory Committee) παραμένει ο υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Φαρφαρέλης

- Μέλος της επιτροπής ΜΜΕ παραμένει ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος.

- Τρίτος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Fair Play και κοινωνικής ευθύνης έγινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

- Μέλος στο Administrative Experts Panel παραμένει ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» αλλά δεν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη.

- Εκτός επιτροπών UEFA τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, που ήταν στην Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

- Όσον αφορά την Επιτροπή Διασυλλογικών Διοργανώσεων στην οποία μέλος ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, η νέα σύνθεση της επιτροπής θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015. Το ίδιο ισχύει και για τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Θεόδωρο Γιαννίκο που ήταν μέλος της ίδιας επιτροπής.

- Τέλος, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων (Club Financial Control Body), παραμένει ο Πέτρος Μαυροειδής.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr