Θέμα «ασυμβίβαστου» ΑΕΚ – ΟΠΑΠ έθεσε ο ΟΣΦΠ στη Super League

Στο ΔΣ της Super League επανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός το θέμα του δυνητικού «ασυμβίβαστου» που προκύπτει από την σχέση της ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τον Δ. Μελισσανίδη η οποία τελεί υπό διερεύνηση από την ΕΕΑ.

Το θέμα τέθηκε ως «θεσμικό» με αφορμή την πρόταση της ΟΠΑΠ προς τον συνεταιρισμό για τη χορηγία του επόμενου πρωταθλήματος που αντιστοιχεί σε 10 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων με κατανομή που έχει γίνει από την ίδια, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ως κεντρική χορηγία και δύο εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για κοινές δράσεις κατά της βίας και άλλων παθογενειών του αθλήματος.

Το σύνολο των ΠΑΕ που πήραν μέρος στο ΔΣ χαρακτήρισαν την πρόταση «εξαιρετικά χαμηλή και μη αποδεκτή» και αποφάσισαν να την απορρίψουν αντιπροτείνοντας στην ΟΠΑΠ πρόταση με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Παράλληλα συνέστησαν επιτροπή προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις εκτός ΟΠΑΠ και συμφώνησαν προκειμένου μέσω των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να έρθουν σε επαφή για χορηγία στα φανέλα με τους μεγάλους χορηγούς τους.

Όπως προαναφέρθηκε από την πλευρά των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, σχετικά με τη σχέση της ΟΠΑΠ, της ΑΕΚ και του Δ. Μελισσανίδη. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι υπάρχει «ασυμβίβαστο» και γι’ αυτό έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην ΕΕΑ η οποία αναμένεται ν’ αποφασίσει την Πέμπτη 2/7, ενώ σχετική απόφαση περί «ασυμβίβαστη σχέσης» προσώπου συνδεόμενου με ΠΑΕ με στοιχηματική εταιρεία πήρε προ μηνών και η ίδια η Λίγκα.

Η συζήτηση για τον ΟΠΑΠ, την πρόταση χορηγία και το «ασυμβίβαστο» διήρκησε πάνω από δύο ώρες και από ορισμένους θεωρείται προάγγελος συγκρούσεων εντός του ΔΣ της Super League ειδικότερα όταν μετά την επικύρωση της βαθμολογίας υπάρξει εκπροσώπηση από την ΑΕΚ.

Αίτημα στην ΕΠΟ για πάγωμα «οικονομικών υποθέσεων»

Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας δεν έμεινε ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ο Πανιώνιος ζήτησε και έγινε δεκτό να σταλεί αίτημα προς την ΕΠΟ προκειμένου να μην εκδίδονται από τις αρμόδιες επιτροπές αποφάσεις που αφορούν οφειλές σε ποδοσφαιριστές κ.α. και να μην εκδικάζονται υποθέσεις με παρόμοιο αντικείμενο, έως τις 12/7.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr