Παρέμβαση Απόλλωνα Σμύρνης για το Ολυμπιακός-Βέροια

Η υπόθεση της Βέροιας για το περιβόητο ματς με τον ΟΣΦΠ (3-0, 06/01/13) θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την Δευτέρα (29/06) και ο Απόλλωνας Σμύρνης έχει ζητήσει να παρέμβει.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει έννομο συμφέρον στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας της Ημαθίας ελπίζει να διεκδικήσει τη θέση της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ως 3η στα πλέι οφ της Football League.

Μένει να φανεί αν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής θα κάνουν δεκτό το αίτημα των ανθρώπων του Απόλλωνας ώστε να παρευρεθούν στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Για ποιο λόγο κατηγορήθηκε η Βέροια

Σύμφωνα με το υλικό που συγκέντρωσε στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς και τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα,ο πρώην γενικός αργηχός της Βέροιας, Γ. Λαναρής, φέρεται να μπήκε στα αποδυτήρια του "Γ.Καραϊσκάκης" στο ημίχρονο οπότε το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και να έδωσε εντολή να ηττηθεί η ομάδα του με τελικό σκορ «over», όπως και έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τότε ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας,φέρεται να ζήτησε από τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, να μη συνεχίσει να αγωνίζεται. Πράγματι, ο κ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε τον Γεωργέα στο 49΄ του αγώνα με τον Καλογέρη. Αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ (86΄ Τζιμπούρ, 90' +1΄ Πάντελιτς).

Η Βέροια παρατάχθηκε εξ αρχής με ελλείψεις, καθώς είχε αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές (Γεωργιάδης, Καλί, Μπαργκάνκαι Ολαϊτάν).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ με την σειρά του, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα της Βέροιας, αλλά και στους Αρβανιτίδη, Λαναρή για δωροδοκία – δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του 2012.

Η δίωξη-express ασκήθηκε μία μέρα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League και αφού η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε βαθμολογικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr