Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Παυλίδη της Βέροιας (upd)

Στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, βρέθηκαν οι Χαράλαμπος Παυλίδης και Δημήτρης Μάνος, όπου και απολογήθηκαν για το Ολυμπιακός-Βέροια (3-0, 06/01/13), το οποίο έχει χαρακτηριστεί ύποπτο προς χειραγώγηση.

Ο νυν ποδοσφαιριστής της ομάδας της Ημαθίας είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά του αγώνα, ενώ , ο παίκτης του Απόλλων Καλαμαριάς είχε μπει ως αλλαγή στο 81' στην θέση του Ηλία Ιωάννου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ανακριτής διαφθοράς σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα αποφάσισαν να επιβάλουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στον Χαράλαμπο Παυλίδη, όπως είχε συμβεί και με τους τρεις παίκτες που απολογήθηκαν τη Δευτέρα. Αντίθετα, στον Δημήτρη Μάνο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, προφανώς επειδή κρίθηκε πως δεν είχε συμμετοχή σε οποιαδήποτε παρατυπία μπαίνοντας σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ματς.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα (08/06) για την υπόθεση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στους Κώστα Μπάρμπα, Δημήτρη Αμαραντίδη και Ηλία Ιωάννου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το υλικό που συγκέντρωσε στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς και τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα,ο πρώην γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γ. Λαναρής, φέρεται να μπήκε στα αποδυτήρια του "Γ.Καραϊσκάκης" στο ημίχρονο οπότε το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και να έδωσε εντολή να ηττηθεί η ομάδα του με τελικό σκορ «over», όπως και έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τότε ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας,φέρεται να ζήτησε από τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, να μη συνεχίσει να αγωνίζεται. Πράγματι, ο κ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε τον Γεωργέα στο 49΄ του αγώνα με τον Καλογέρη. Αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ (86΄ Τζιμπούρ, 90' +1΄ Πάντελιτς).

Η Βέροια παρατάχθηκε εξ αρχής με ελλείψεις, καθώς είχε αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές (Γεωργιάδης, Καλί, Μπαργκάνκαι Ολαϊτάν).

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr