Εκλεισαν τα σύνορα για Μπάρμπα, Αμαραντίδη, Ιωάννου

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στους Μπάρμπα, Αμαραντίδη και Ιωάννου που απολογήθηκαν την Δευτέρα (8/6) στον ανακριτή διαφθοράς για το περιβόητο ματς ΟΣΦΠ – Βέροια (3-0) στις 6/1/13.

Ο Κώστας Μπάρμπας που πλέον αγωνίζεται με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ο πρώτος που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του κ.Ανδρεάδη και περέμεινε εκεί για περίπου 20 λεπτά προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου και του ανακοιώθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που για πρώτη φορά επιβάλλεται σε ποδοσφαιριστή.

Ο δικηγόρος του Κώστα Μπάρμπα, Ζαχαρίας Κεσές μετά την απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα ανέφερε πως ο πελάτης του στο ματς με τον Ολυμπιακό έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και αρνήθηκε ότι συνέβη το παραμικρό.

Αναλυτικά:

«Δώσαμε εξηγήσεις σε ό,τι μας ζήτησε ο ανακριτής, απαντήσαμε σε ό,τι ερωτηθήκαμε. Ο πελάτης μου δεν έχει τίποτα να κρύψει κι ό,τι είχαμε να εισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία το έχουμε εισφέρει. Πιστεύουμε στο έργο του ανακριτή, που είναι ούτως ή άλλως δύσκολο», τόνισε, ενώ για τον περιοριστικό όρο είπε: «Είναι μια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να του επιβληθεί και δεν μας απασχολεί».

Τέλος, ανέφερε με νόημα: «Ο πελάτης μου είχε υψηλή απόδοση σε εκείνο τον αγώνα. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις δυόμισι χρόνια μετά. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να απαντηθούν για να δούμε τι ειπώθηκε, από ποιους και σε ποιους. Ο πελάτης μου έκανε ό,τι μπορούσε για να έχει καλή απόδοση. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν άλλους και υπάρχει μια αντιπαράθεση που είναι σε άλλο επίπεδο».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το υλικό που συγκέντρωσε στα χέρια του ο ανακριτής διαφθοράς και τις ένορκες καταθέσεις των Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Νίκου Γεωργέα,ο πρώην γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γ. Λαναρής, φέρεται να μπήκε στα αποδυτήρια του "Γ.Καραϊσκάκης" στο ημίχρονο οπότε το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και να έδωσε εντολή να ηττηθεί η ομάδα του με τελικό σκορ «over», όπως και έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τότε ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας,φέρεται να ζήτησε από τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, να μη συνεχίσει να αγωνίζεται. Πράγματι, ο κ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε τον Γεωργέα στο 49΄ του αγώνα με τον Καλογέρη. Αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ (86΄ Τζιμπούρ, 90' +1΄ Πάντελιτς).

Η Βέροια παρατάχθηκε εξ αρχής με ελλείψεις, καθώς είχε αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές (Γεωργιάδης, Καλί, Μπαργκάνκαι Ολαϊτάν).

Ο ίδιος όρος και σε Αμαραντίδη, Ιωάννου

Μετά τον Μπάρμπα, κατέθεσε στον Γιώργο Ανδρεάδη ο Δημήτρης Αμαραντίδης για περίπου μισή ώρα και αξιοσημείωτο είναι πως βρέθηκε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο. Ακολούθησε ο νυν παίκτης του Αλίμου, Ηλίας Ιωάννου ο οποίος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Και στους δύο ποδοσφαιριστές επεβλήθη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr