Παραίτηση - βόμβα Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA (video)

Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ υπό το βάρος των σκανδάλων διαφθοράς στους κόλπους της ομοσπονδίας, υπέβαλε την Τρίτη (2/6) την παραίτησή του.

«Καλώ έκτακτο συνέδριο προκειμένου να γίνει η εκλογή του αντικαταστάτη μου» τόνισε o Ελβετός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε: «Παρότι πήρα πρόσφατα το χρίσμα στις εκλογές, φαίνεται πως δεν με στηρίζουν όλοι. Οι παίκτες και όλοι όσοι μετράνε στο ποδόσφαιρο. Ετσι, πήρα την απόφαση να καλέσω έκτακτο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να να εκλεγεί ο αντικαταστάτης μου. Δεν θα είμαι υποψήφιος.

Για πολλά χρόνια ζητούσα μεταρρυθμίσεις όμως αυτά που έχουμε κάνει δεν είναι αρκετά. Σκέφτηκα τι ρόλο έχουν παίξει η περίοδός μου στην προεδρεία και τα 40 χρόνια που είμαι στην Ομοσπονδία. Αγαπώ την FIFA όσο τίποτα άλλα και θέλω μόνο το καλύτερο. Αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος για το καλό του ποδοσφαίρου.

Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση», είπε μετέπειτα ο Ελβετός, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του και συνέχισε: «Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις με τα σκάνδαλα με τελευταία αυτή των New York Times που αφορούσε το δεξί χέρι του Ελβετού παράγοντα, του Ζερόμ Βάλκε, προφανώς και έχουν επηρεάσει την απόφασή του.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο κογρέσο να διαξάγεται μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 όπου και θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Μπλάτερ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: soccerplus.gr