Κλείσιμο

Federbet: Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει την αξιοπιστία του

Την ετήσια έκθεση για τους χειραγωγημένου αγώνες της περιόδου 2014-2015 έδωσε στη δημοσιότητα η Federbet. Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με την παρακολούθηση της στοιχηματικής ροής και καταγραφεί περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων ενώ συνεργάζεται με λίγκες όπως η Ισπανική και συλλόγους όπως η Σαμπντόρια βοηθώντας στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στην έκθεση γίνεται αναφορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνονται τέσσερις αγώνες της Super League που κατά την Federbet κρίνονται χειραγωγημένοι.

Μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών, όπως το ματς Παναθηναϊκός-Πανθρακικός, δεν έχει γνωστοποιηθεί ότι έχουν αναφερθεί ως ύποπτοι χειραγωγημένοι στις εκθέσει που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ, συνεργαζόμενη με την Sportradar.

Συγκεκριμένα η Federbet περιλαμάνει στην έκθεσή της τέσσερις αγωνες από την Ελλάδα (Super League), oι δύο από τους οποίους, ο προαναφερθείς αγώνα και ο αγώνα Βέροια-ΟΦΗ: 4-1 δεν "πιστοποιούνται" από την UEFA.

Aντιθέτως, οι άλλοι δύο αγώνες, Ολυμπιακός-Βέροια και ΠΑΟΚ - Βέροια θεωρούνται χειραγωγημένοι από τη Federbet αλλά και από την UEFA.

Συνολικά η UEFA έχει στείλει για τη σεζόν 2014-2015, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί 15 παιχνίδια ως ύποπτα χειραγώγησης. Οκτώ της Super League, πέντε της Football League και δύο του κυπέλλου.

Η έκθεση της Federbet αναφέρει για την Ελλάδα:

"Οι περικοπές και η δύσκολη εθνική ύφεση φαίνεται πως είχαν σαφή επίδραση στην δραστηριότητα στον χώρο των στημένων αγώνων. Οι παίκτες που μένουν απλήρωτοι για μήνες και οι κοινωνίες που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας έχουν δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τον ιό των στημένων αγώνων. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι κρίσιμη και το πρωτάθλημα έχει χάσει την αξιοπιστία του", αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Federbet για την χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση της συγκεκριμένης εταιρείας, σε αγώνες που αφορούν την Super League έχουν παιχτεί συνολικά 20 εκατ. ευρώ, με το 20% (4 εκατ. ευρώ) έχουν παιχτεί σε αγώνες που θεωρούνται χειραγωγημένοι.

Αναλυτικά οι αγώνες (όλοι ελέγχονται για τα πονταρίσματα στο over και στις νίκες με διαφορά πάνω από ένα γκολ):

26/10/14 ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1 (ημ. 2-0)

09/11/14 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 5-1 (ημ. 2-0)

14/12/14 Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 4-0 (ημ. 1-0)

17/01/15 Βέροια-ΟΦΗ 4-1 (ημ. 3-
1)

Βέβαια, δεν είναι μόνη της η χώρα μας στην έκθεση αυτή, καθώς υπάρχουν αναφορές σε Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρος, Σουηδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία, φιλικούς αγώνες, αλλά και σε αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Europa League.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το θεμα και την έκθεση της FEDERBET
Πηγή: soccerplus.gr