Νέο σκάνδαλο διαφθοράς στην FIFA με μίζα "μαμούθ"! (pic)

Οι αποκαλύψεις αναφορικά με σκάνδαλα διαφθοράς στην FIFA δεν λένε να σταματήσουν, παρά την επανεκλογή του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της. Μάλιστα, στην νέα υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται το δεξί χέρι του Ελβετού παράγοντα.

Σύμφωνα με την New York Times, γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, έδωσε την έγκρισή του προκειμένου η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής να δώσει 10 εκατ. δολάρια στη Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), για να στηρίξει στην υποψηφιότητά της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τα χρήματα φέρεται να μεταφέρθηκαν από λογαριασμούς της FIFA σε λογαριασμό του Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τις αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας, με τα χρήματα να μην πηγαίνουν στην CONCACAF, αλλά να παραμένουν στους λογαριασμούς του Γουόρνερ

O Βάλκε με δήλωσή του στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης τόνισε ότι δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνος για αυτά τα θέματα ήταν ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος έφυγε από την ζωή το καλοκαίρι του 2014.

Βέβαια, το φως της δημοσιότητας η επιστολή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής στον γενικό γραμματέα της FIFA για να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό στη CONCACAF. Εννοείται ότι στην επιστολή δεν υπάρχει αναφορά στην υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, αλλά για κάποιον άλλο σκοπό.

Δείτε την επιστολή:

Πηγή: soccerplus.gr