Ανετη επανεκλογή του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA!

Κάτω από την βαριά σκιά του σκανδάλου διαφθοράς στους κόλπους της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη στην προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου την Παρασκευή (29/05).

Ο Μπλάτερ στην πρώτη ψηφοφορία που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του 65ου συνεδρίου της FIFA στην Ζυρίχη δεν κατάφερε να λάβει τα 2/3 των 209 ψήφων, δηλαδή 140.

Στη διαδικασία ψήφισαν οι 209 ομοσπονδίες-μέλη και έγκυρα ήταν 206 ψηφοδέλτια. Από αυτά, ο Μπλάτερ έλαβε 133 ψήφους έναντι μόλις 73 που συγκέντρωσε ο πρίγκιπας Αλ μπιν αλ Χουσεΐν.

Ακολούθησε ομιλία του Ιορδανού πρίγκιπα που ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη δεύτερη, ενώ ευχαρίστησε εκείνους που είχαν το θάρρος –όπως είπε- να τον ψηφίσουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μπλάτερ «σφράγισε» την 5η θητεία του στην προεδρία της ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας πως κανένα σκάνδαλο δεν μπορεί να τον μετακινήσει από την θέση του.

Η σήψη και η διαφθορά δεν άγγιξαν τις ομοσπονδίες του πλανήτη, οι οποίες ψήφισαν ξανά τον Ζεπ Μπλάτερ και του χάρισαν ακόμα μία τετραετία στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα! Αποχώρησε μετά την πρώτη ψηφοφορία ο Πρίγκιπας Άλι!

Τι και αν είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της ΦΙΦΑ από το FBI; Τι και αν τα σκάνδαλα για διαφθορά και χρηματισμούς «σκάνε» το ένα μετά το άλλο; Στην πλειοψηφία τους οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες αποφάσισαν να ψηφίξουν ξανά τον 79χρονο Ελβετό, ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία της ΦΙΦΑ από το 1998 και θα βρίσκεται εκεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι και άκρως διδακτικό για τον τρόπο που λειτουργεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κανένα σκάνδαλο δεν κατάφερε να «λυγίσει» τον Μπλάτερ, ο οποίος απέδειξε στην πιο κρίσιμη καμπή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ότι δεν έχει... αντίπαλο!

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Μπλάτερ συγκέντρωσε 133 ψήφους (από τους 209 συνολικά) και ο Πρίγκιπας Άλι 73. Κανείς δεν έπιασε τον «μαγικό» αριθμό 140 και η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί απαιτούσε και δεύτερη ψηφοφορία! Επί της ουσίας, όμως, τα πάντα είχαν κριθεί! Ήταν ξεκάθαρο πως ο Ιορδανός (παρά την στήριξη της ΟΥΕΦΑ) δεν μπορούσε να ανατρέψει τον Ελβετό παράγοντα. Και πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας ανακοίνωσε την αποχώρησή του!

Κάπως έτσι ο Μπλάτερ παρέμεινε στα ηνία της ΦΙΦΑ και κέρδισε για πέμπτη φορά το δικαιώμα να ηγηθεί της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου!

«Ευχαριστώ που με αποδέχεστε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σας υπόσχομαι ότι στο τέλος της θητείας μου θα παραδώσω τη ΦΙΦΑ στον διάδοχο μου σε μία πολύ καλή κατάσταση», υπογράμμισε ο Ελβετός παράγοντας μετά την επανεκλογή του.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr