Μπλάτερ: Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σεπ Μπλάτερ, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε έτοιμος για αλλαγές, ενώ τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η δήλωση του Σεπ Μπλάτερ:

"Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτές είναι πρωτοφανείς και δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά γεγονότα δημιούργησαν μια μεγάλη σκιά πάνω απ’ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να σέρνεται το όνομα της Ομοσπονδίας μέσα στην λάσπη.

Ξέρω ότι αρκετοί με θεωρούν υπεύθυνο, αλλά δεν γίνεται να ελέγχω τον καθένα συνεχώς. Όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μετά προσπαθούν να τα καλύψουν. Έτσι, πλέον ανήκει σε εμένα η ευθύνη για να βρεθεί τρόπος, ώστε να φτιαχτεί η κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω τις ενέργειες των λίγων να καταστρέψουν την δουλειά όσων προσπαθούν για το ποδόσφαιρο. Οι διεφθαρμένοι αποτελούν μειοψηφία, αλλά σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν κακό.

Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA. Θα έρθουν κι άλλα προβλήματα, αλλά είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η αλλαγή. Χάσαμε την εμπιστοσύνη που υπήρχε και τώρα πρέπει να την ξανακερδίσουμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη για μια θετική αλλαγή στο ποδόσφαιρο ακόμη κι όταν κάποιοι ανάμεσά μας μας εγκαταλείπουν. Απολαύστε το. Αυτό είναι το βασικό".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr