Κλείσιμο

Πλατινί: Ζήτησα από τον Μπλάτερ να παραιτηθεί, αλλά αρνήθηκε

Την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Σεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί από την προεδρία της FIFA και να αποσυρθεί από τις εκλογές της Παρασκευής (29/05), έπειτα από συλλήψεις στελεχών της Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έκανε ο Μισέλ Πλατινί, με τον πρόεδρο της UEFA να δηλώνει ότι η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Βέβαια, λίγο πριν ρίξει τους "κεραυνούς" του στον Σεπ Μπλάτερ ο Πλατινί προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα, τονίζοντας ότι "μαζευτήκαμε να συζητήσουμε για τον τελικό του Europa League", προκαλώντας γέλια μεταξύ των δημοσιογράφων, όμως στη συνέχεια τα πράγματα σοβάρεψαν.

"Ζήτησα από τον Σεπ να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αν θέλω να πω κάτι, να το κάνω ενώπιον όλων. Λίγο αργότερα τελικά μιλήσαμε οι δυο μας στο γραφείο του. Του ζήτησα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Αρνήθηκε. Είναι ντροπή", είπε αρχικά ο πρόεδρος της UEFA, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε για τις εκλογές:

"Η πλειοψηφία των ομοσπονδιών της Ευρώπης θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί και κάνω προσπάθεια να πείσω και κάποιες ακόμη. Ελπίζω οι ομοσπονδίες που θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί να είναι 54. 53 μάλλον γιατί το Γιβραλτάρ δεν υπολογίζεται! Σε κάθε περίπτωση 45-46 το λιγότερο! Αν μπορώ, βέβαια, να τους εμπιστευτώ όλους (γέλια)".

Ο Πλατινί χαρακτήρισε "μητέρα του ποδοσφαίρου" την FIFA, επισημαίνοντας ότι "κανένας δεν θέλει να μιλάνε άσχημα για την μητέρα του", ενώ για την πιθανότητα ο Μπλάτερ να χάσει τις εκλογές σχολίασε:

"Πριν δεν το πίστευα! Τώρα, μετά από όλα όσα συνέβησαν, πιστεύω ότι μπορεί να χάσει. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, αρκετοί αντιπρόεδροι, οι οποίοι δεν θέλουν να συνεχίσουν στη ΦΙΦΑ με τον Μπλάτερ στην ηγεσία".

Τέλος, ο Μισέλ Πλατινί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η UEFA να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλώνοντας τα εξής: "Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Θα συνεδριάσουμε την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο. Δεν το θέλω, αλλά ίσως κάποιοι να το προτείνουν. Η ΟΥΕΦΑ λειτουργεί δημοκρατικά"!

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Γκιλ γνωστοποίησε ότι εάν ο Μπλάτερ κερδίσει τις εκλογές, τότε θα παραιτηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr