Υπέρ της παραίτησης Μπλάτερ (και) ο Ντέιβιντ Κάμερον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στηρίζει πρωινή δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Τζον Γουίτινγκντεϊλ με την οποία κάλεσε τον Πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί, είπε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Υποστηρίζουμε απολύτως την FA (Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). Η FA, όπως είπε στη δήλωσή του ο Τζον Γουίτινγκντεϊλ, υποστηρίζει την υποψηφιότητα (για την προεδρία της FIFA) του Πρίγκιπα Αλί και στηρίζουμε πλήρως αυτή τη θέση», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει τώρα είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι ποινικές έρευνες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελβετία. «Και μετά αυτό που χρειάζεται ως προς τη διακυβέρνηση, όπως σωστά είπε ο Τζον Γουίτινγκντεϊλ – και θα προσυπέγραφα εκ μέρους του πρωθυπουργού αυτή την τοποθέτηση – θα είναι να δει κανείς μεταρρύθμιση της FIFA».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της FA Γκρεγκ Ντάικ είχε καλέσει την UEFA να εξωθήσει τον Ζεπ Μπλάτερ σε παραίτηση.

Εξάλλου, ο βρετανικός Τύπος μεταφέρει πληροφορίες ότι νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος της UEFA Ζαν Μισέλ Πλατινί ζήτησε από τον κ. Μπλάτερ να παραιτηθεί, κάτι που ο Πρόεδρος της FIFA απέρριψε.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο