Super League: Ο ΠΑΟ βλέπει... αστέρια και ο ΠΑΟΚ "αστεράκια"

Πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play-off της Super League, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, έπειτα από την νίκη του στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (1-0).

Η κεφαλιά του Στάθη Ταυλαρίδη στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετή στους "πράσινους" για να κάνουν το 3x3 στο μίνι πρωτάθλημα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και σε περίπτωση που δεν ηττηθούν στη Λεωφόρο από τον "Δικέφαλο του Βορρά" την Κυριακή (31/05) θα "κλειδώσουν" και μαθηματικά την πρωτιά στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Μπορεί η ισοπαλία να έκανε στο "τριφύλλι", όμως οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν πιο απειλητικοί μετά από ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν, όμως δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι. Αντίθετα, πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ έπειτα από την κεφαλιά του Ταυλαρίδη στο 43’, ενώ μετά το τέρμα που δέχτηκαν έχασαν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Στιλ να αρνείται το γκολ στον Ρικάρντο Κόστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να ρισκάρει με την είσοδο του Αθανασιάδη στο ματς, όμως παρά την πίεση και την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλές μπροστά από την εστία του Στιλ.

Μάλιστα, η αναγκαστική αλλαγή του Αθανασιάδη στο 68’ έριξε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, με τον ρυθμό να πέφτει, τον Μπεργκ στο 89’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και το τελευταίο σφύριγμα να προκαλεί αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι υπό το βλέμμα της ομάδας χάντμπολ (έκανε το νταμπλ) και του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Φρανκ Αρνεσεν, ζήτησαν από τον Ιβαν Σαββίδη να τα αλλάξει όλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης):
Ιτάνζ, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Νομπόα, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Πόζογλου (46’ Περέιρα), Παπαδόπουλος (46’ Αθανασιάδης, 68’ Κουλούρης).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης (77’ Λαγός), Πράνιτς (57’ Ατζαγκούν), Καρέλης (63’ Μπεργκ).

Η βαθμολογία των play-off (σε 3 αγώνες):

1. Παναθηναϊκός 11
2. ΠΑΟΚ 4
3. Αστέρας Τρίπολης 3
4. Ατρόμητος 2
Πηγή: soccerplus.gr